Župan Miletić na sastanku s predsjednikom Vlade RH i predstavnicima turističkog sektora

Župan Miletić na sastanku s predsjednikom Vlade RH i predstavnicima turističkog sektora

Danas je u Opatiji predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima održao sastanak sa županima priobalnih županija, predstavnicima turističkog sektora i gospodarstvenicima. Razgovaralo se o turističkim rezultatima i daljnjem tijeku sezone u Hrvatskoj, epidemiološkoj situaciji te mjerama koje se poduzimaju za stabilnost gospodarstva, tržišta rada i turističkog sektora. 

Sastanku je prisustvovao i Istarski župan Boris Miletić koji je između ostalog istaknuo pozitivne brojke ove turističke sezone u Istarskoj županiji gdje se na današnji dan nalazi više od 285 tisuća gostiju, a u kumulativu je ove godine u Istri ostvareno 70% noćenja u odnosu na rekordnu 2019. godinu.

- Mi u Istri namjerno se uspoređujemo s predpandemijskom 2019. jer nam je ona orijentir i pokazatelj uspjeha turističke sezone. Turistički rezultati koje Istra ostvaruje ove godine, unatoč pandemiji, rezultat su uspješnog očuvanja povoljne epidemiološke situacije u našoj regiji. Osim epidemiolozima, zdravstvenom sektoru i civilnoj zaštiti, zahvalio bih još jednom svim našim građanima, gospodarstvenicima i napose turističkim djelatnicima jer smo zajedničkim odgovornim ponašanjem uspjeli epidemiološku situaciju držati pod kontrolom. Stoga, ne mogu ne spomenuti, da me žalosti činjenica da u nekim drugim priobalnim dijelovima Hrvatske konstantno svjedočimo neodgovornom ponašanju koje nam u ovoj situaciji može značajno skratiti sezonu i ugroziti zdravlje naših gostiju, ali i građana naše zemlje. Mi smo danas, u prvoj trećini kolovoza, praktički tek na polovini turističke sezone i smatram da pridržavanjem epidemioloških mjera možemo svi skupa pridonijeti da turistička sezona ostane uspješna kao dosad, naglasio je župan Miletić te dodao kako se Istra od samog početka pojave koronavirusa uspješno nosi sa svim izazovima i nepoznanicama, a mjere koje je županijski Stožer donosio, dakle struka, bile su pravodobne i odlučujuće, često za građane Istre i strože u odnosu na ostatak Hrvatske. U niti jednom trenutku epidemiološka situacija nije izmakla kontroli, izjavio je istarski župan.

Župan Miletić na kraju je istaknuo kako je Istra i ove godine dokazala da je sigurna i poželjna destinacija za odmor. Dobra priprema i suradnja svih ključnih dionika u turizmu, dakle i javnog i privatnog sektora te odgovornost naših građana, presudni su i za nastavak uspješne turističke sezone i posezone.

Galerija fotografija