Istarska županija i Društvo Crvenog križa bujištine i rovinjštine o intenzivnijoj uporabi dvojezičnosti

Istarska županija i Društvo Crvenog križa bujištine i rovinjštine o intenzivnijoj uporabi dvojezičnosti

U prostorijama Društva Crvenog križa grada Rovinja-Rovigno danas je održan radni sastanak između predstavnika Istarske županije te Društva Crvenog križa Grada Rovinja - Rovigno i Grada Buje - Buie.

Na sastanku sa zamjenicom župana Jessicom Acquavita i v. d. pročelnice Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije Teom Batel sudjelovali su predsjednik Društva Crvenog križa Grada Buja - Buie Hrvoje Kovačević i predsjednica Društva Crvenog križa grada Rovinj - Rovigno Dajana Medić.

Tema sastanka bila je još intenzivnija uporaba dvojezičnosti u materijalima i obavijestima koje su u nadležnosti Društva Crvenog križa Istarske županije.

- Ovaj je sastanak pokazatelj kvalitetne suradnje između Istarske županije i zdravstvenih institucija kojima smo ovim putem još jednom pružali podršku u prevođenju materijala za građanstvo na talijanskom jeziku, istaknula je zamjenica župana Jessica Acquavita.

Na sastanku je uz ostalo dogovoreno da će županijski Upravni odjel za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine prevesti na talijanski, uz redovne plakate i letke, i priručnik Prve pomoći.

- Naš je cilj da sve informacije namijenjene široj populaciji budu prevedene i na talijanski te smo u tom smislu i na raspolaganju svim institucijama. Organizirat ćemo i tečajeve talijanskog jezika za sve volontere i djelatnike svih ispostava Društva Crvenog križa Istarske županije, naglasila je v. d. pročelnice nadležnog Odjela Tea Batel.

Predsjednici Crvenog križa Grada Rovinja - Rovigno i Grada Buje - Buie zahvalili su zamjenici župana i  pročelnici na suradnji i pomoći da bujiština i rovinjština zadrže i poboljšaju dvojezičnost koja je potrebna kako bi u svakodnevnom radu postigli što bolju komunikaciju s građanima Istre.