Obilježena 30. obljetnice 119. brigade HV

Obilježena 30. obljetnice 119. brigade HV

Polaganjem vijenaca u Parku Franje Josipa u Puli i Svečanom akademijom u INK danas je obilježena 30. obljetnica 119. brigade HV. Vijence su u ime Istarske županije položili župan Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Tijekom Svečane akademije, prigodnim govor okupljenima se obratio župan Miletić istaknuvši „da nas velika 30. obljetnica osnutka 119. brigade HV vraća u zbivanja novije hrvatske povijesti“.

- Istarska županija je ponosna na sve pripadnike 119. brigade, a naša je trajna dužnost čuvati uspomenu na one pripadnike koji su položili živote na oltar domovine. Njihova žrtva nikad ne smije biti zaboravljena i zato je na nama da o tome govorimo, da se svi zajedno prisjećamo. Iako svi zajedno trebamo biti okrenuti k budućnosti, stvaranju perspektivnije sutrašnjice za našu djecu i mlade, prošlost nam treba ostati podsjetnikom da se za ono što imamo danas, trebalo nažalost izboriti oružjem. Sloboda i mir nam nisu poklonjeni i upravo zbog toga znamo koliko je visoka njihova cijena, poručio je istarski župan. 

Govore su održali i izaslanik predsjednika Vlade RH - državni tajnik ministarstva hrvatskih branitelja dr. Špiro Janović, izaslanik Predsjednika RH - posebni savjetnik Predsjednika RH za veterane domovinskog rata, umirovljeni general-pukovnik Marijan Mareković, pulski gradonačelnik Filip Zoričić, te predsjednik „Kluba 119. brigade HV“ Roberto Fabris. Uslijedilo je predstavljanje monografije „119. brigada HV u Domovinskom ratu 1991.- 1995.“, čiju je realizaciju financijski podržala Istarska županija. 
 

Galerija fotografija