Projekt KeyQ+ u finalu izbora za najbolji EU projekt u Hrvatskoj - PODRŽITE GA I VI!

Projekt KeyQ+ u finalu izbora za najbolji EU projekt u Hrvatskoj - PODRŽITE GA I VI!

Projekt KeyQ+: Kultura i turizam kao ključevi kvalitete za prekogranični razvoj Italije i Hrvatske, provodila je kao vodeći partner Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. – AZZRI, od siječnja 2018. do rujna 2019. Cilj projekta bilo je obogaćivanje turističke ponude prekograničnog područja Hrvatske i Italije novim turističkim proizvodima temeljenim na zajedničkoj kulturnoj i kulinarskoj baštini. Provodio se na prekograničnom području Italije i Hrvatske, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji te u regijama Friuli Venezia Giulia, Veneto i Emilia-Romagna. Ukupna vrijednost projekta bila je 6.500.000,00 kuna.

Projektom se pridonijelo jačanju komparativne prednosti Istre koja leži upravo u raznolikoj turističkoj ponudi baziranoj na kulturi i gastronomiji te produženju turističke sezone u pred i post razdoblju, što je u konačnici od krucijalne važnosti za razvijanje Istarske županije kao eno gastronomske regije.

Najbitniji pozitivan učinak za Istarsku županiju je spomenuta uspostava didaktičke kuhinje KEYQ+ gastro PUNKT na prvom katu Tržnice Pula, čime je ona postala referentna točka za profesionalce, turiste i građane zainteresirane za kulturu i gastronomiju, u kojoj se održavaju inovativne radionice i kulinarski događaji sa svrhom promocije istarskih jela i namirnica. Gastronomski vodič i turistički itinerer, didaktički programi i radionice razmjene iskustava namijenjene djelatnicima turističko-ugostiteljskog sektora prekograničnog područja glavni su rezultati projekta.

Projekt KeyQ+ je zbog svoje značajne važnosti za Istarsku županiju u pogledu obogaćivanja turističke ponude te uspostave didaktičke kuhinje u sklopu Tržnice Pula, od strane Istarske županije i Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove kandidiran za Najbolji EU projekt u Hrvatskoj, kojeg organizira portal Župan.hr u suradnji s Jutarnjim listom, Hrvatskom zajednicom županija i Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. 

S ponosom ističemo kako je projekt ušao u finale izbora u kategoriji "Doprinos prekogranične suradnje", unutar koje će se natjecati s još šest projekata o čijem će plasmanu odlučivati stručni žiri. 

U kategoriji Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti, odlučivati će upravo javnost i građani. Ovim putem Vas pozivamo da podržite projekt KeyQ+ i da date svoj glas na poveznici .
 

Galerija fotografija