Upriličen prijem povodom Dana policije

Upriličen prijem povodom Dana policije

Zamjenik župana Tulio Demetlika i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac upriličili su danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, tradicionalni prijem povodom Dana policije. Prijemu su prisustvovali načelnik PU istarske Božo Kirin, načelnici sektora i načelnici policijskih postaja u Istarskoj županiji i suradnici. 

Zamjenik župana pozdravio je sve prisutne u ime župana Borisa Miletića i svoje osobno, te je čestitao Dan policije i blagdan zaštitnika policije Svetog Mihovila. Povodom Dana policije, dodao je, treba se prisjetiti i pripadnika policije koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote braneći Hrvatsku.

- Policija radi jedan od najodgovornijih poslova u društvenoj zajednici i iskoristit ću priliku da vam zahvalim u ime svih naših građana na svemu što činite. Kada pogledamo što se sve događa u svijetu i kad znamo da živimo u jedno doba nesigurnosti, sigurnost je svakako na prvome mjestu i možemo biti sretni i zahvalni što mi u Istri to imamo. Osjećaj sigurnosti je bitan i za one koji dolaze kod nas, za naše goste, kao i za gospodarstvo, poručio je zamjenik Demetlika. 

Načelnik Kirin zahvalio je na čestitkama i lijepim riječima, kao i na dosadašnjoj pomoći i podršci Županije kazavši da bez pomoći lokalne samouprave, šire zajednice i svih građana koji žive na ovome području, ne bi bili uspješni u održavanju stanja sigurnosti. 

- Turistička sezona još traje, ali onaj glavni dio je iza nas i ocjenjujemo da smo bili uspješni u održavanju stanja sigurnosti. Očekivali smo veći broj dolazaka u našu županiju i cilj nam je bio da stvorimo takve uvjete na granici da, uz poštivanje mjera Stožera civilne zaštite, osiguramo protočnost prometa na državnoj granici te da svi oni koji putuju iz Europe što prije i što sigurnije dođu na svoja odredišta, istaknuo je načelnik PU istarske. 

Načelnik je izdvojio i dobru suradnju sa županijskim UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu po pitanju organizacije predavanja po školama na temu ovisnosti i nasilja, kao i UO za zdravstvo i socijalni skrb kad se govori o ovisnosti. Spomenuo je i županijski Odjel za održivi razvoj i zajedničke aktivnosti oko zbrinjavanja eksplozivnih sredstva koja se mogu pronaći u moru.  

Prijemu je prethodilo polaganje vijenaca na Središnjem križu Gradskog groblja i kod Spomenika hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa, u Puli, u znak sjećanja na sve poginule i nestale pripadnike MUP-a RH u Domovinskom ratu i sve policijske službenike koji su stradali prilikom obavljanja svojih zadaća.

Zamjenik župana Tulio Demetlika i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac sudjelovali su i na svečanoj Akademiji povodom obilježavanja Dana policije, u Valbandonu.

Galerija fotografija