Ovogodišnji "Lov na filantropsko blago" okupio 9 osnovnih škola Pule

Ovogodišnji "Lov na filantropsko blago" okupio 9 osnovnih škola Pule

S ciljem poticanja filantropskog djelovanja i osvještavanja o važnosti filantropije, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i ove godine obilježava Tjedan filantropije. Tako je i ove godine organiziran „Lov na filantropsko blago Pule“, već neizostavna aktivnost Zaklade koja ima za cilj na zabavan i poučan način upoznati djecu s filantropskom povijesti Pule, njenim filantropima te ih pritom osvještavati i potaknuti na filantropsko djelovanje. 

„Lov na filantropsko blago Pule“ temelji se na Filantropskoj mapi grada Pule - Turističkom itinereru pulskih filantropa koji je Zaklada izradila u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Pule i povjesničarem Andrejom Baderom. Kao i proteklih godina, sudjelovale su ekipe sastavljene od 4 učenika i učitelja, a koje su se kretale po užem dijelu centra Pule te odgovarale na postavljena pitanja i zagonetke „Pulskih filantropa“, koje su utjelovili glumci Teatra Naranča. Već tradicionalni „Lov na filantropsko blago Pule“ tako je ove godine okupio 9 osnovnih škola s područja Pule: Šijana, Kaštanjer, Veli Vrh, Monte Zaro, Centar, Veruda, Tone Peruška, Talijanska škola Giuseppina Marinuzzi Pula te Škola za odgoj i obrazovanje Pula.

Započeo je na Forumu gdje je, uvodnim pozdravom, upraviteljica Zaklade Helga Možé svim ekipama zaželjela sreću. Zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita svim timovima zaželjela je dobru zabavu i provod, kao i da nauče nešto lijepo i korisno o filantropiji i svom gradu, te pritom uživaju u učionici izvan učionice.

Zamjenik gradonačelnika Pule Bruno Cergnul smatra da je riječ o hvalevrijendom programu, a sudionicima je zaželio da upoznaju grad i povijesno važne osobe i filantrope koji su doprinijeli današnjoj Puli.

Glavnu je nagradu ove godine osvojila Osnovna škola Veruda, koja je prva sastavila rečenicu: „Čini dobro koliko je u tvojoj moći s onim što imaš u rukama i bit ćeš filantrop na svakom koraku“, a pobjednička će ekipa odlučiti i kojoj udruzi će biti donirana novčana sredstva. 

Galerija fotografija