Župan Miletić: Istra je danas na karti svijeta poznata i kao sportska destinacija

Župan Miletić: Istra je danas na karti svijeta poznata i kao sportska destinacija

Na današnjoj konfrenciji za novinare najavljen je drugi po redu Plava Laguna 5150® Triatlon Poreč. Riječ je o utrci koja uključuje 1,5 km plivanja, 40 km bicikliranja te 10 km trčanja. Utrka je rasprodana, a natjecatelji dolaze iz više od 40 zemalja svijeta. 

- Utrka počinje u nedjelju, 10. listopada, u 11 sati na plaži Hotela Parentium Plava Laguna i počinje plivanjem od 1,5 km do plaže ispod Hotela Molindrio Plava Laguna, gdje se nalazi tranzitna zona do bicikala. Biciklistička trasa proteže se Zelena Resortom do Funtane 40 km, a završava se trkačkom trasom od 10 km koja počinje ispod hotela Molindrio do carinskog gata u centru Poreča i natrag. Podsjećamo da će od 10,00 do 14,00 biti zatvorene za promet određene ceste stoga molimo građane za razumijevanje i unaprijed im zahvaljujemo!, istakuo je direktor utrke Goran Vrus. 

Predsjednik Uprave Plave Lagune Dragan Pujas istaknuo je važnost razvoja sportskih manifestacija i sportske infrastrukture za Plavu Lagunu: "Milijun natjecatelja godišnje završe utrku pod brendom Ironman, mrežna stranica Ironman.com ima godišnje gotovo 32 milijuna posjeta. To nam govori da biti pod kapom Ironman brenda znači puno za promociju Poreštine, Istre i Hrvatske, a ono što mi radimo je događaj koji spaja turizam i sport. Naročito je važno što to činimo u posezoni kada stvaramo novi motiv dolaska u našu detiniciju. Zahvaljujem svim partnerima i sponzorima koji su i ove godine s nama. Sve goste pozivam da uživaju u našim igralištima za odmor, osjete gostoljubivost djelatnika naših hotela te da se dobro provedu“.

Konfrenciji je prisustvovao i župan Boris Miletić koji je izrazio zadovoljstvo što je veliki sportski brend kao što je Ironman prepoznao Istru kao odličnu destinaciju i partnera za organizaciju utrka na najviđem mogućem nivou.

- Istra je do sada bila domaćinom brojnih vrhunskih sportskih manifestacija što je dodatno doprinijelo promociji naše regije. S punim pravom možemo reći da je Istra danas na karti svijeta poznata i kao sportska destinacija. Ovakvi događaji posebno su važni u kontekstu produljenja sezone te pokazuju da Istra ima puno toga za ponuditi u pred i posezoni, što je i smjer u kojem trebamo i želimo dodatno razvijati istarski turizam, poručio je istarski župan.

Nico Aeschimann, Events Operations Director EMEA kazao je kako je Plava Laguna idealan partner jer se dokazala kao organizator predstižnih natjecanja, a osim toga sjajna lokacija i vrhunska infrastruktura stavljaju Istru na kartu Europe kao sjajne sportske destinacije idealne za ovakav tip natjecanja.

Koordinator u Odjelu za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc naglasio da ovakvo događanje, koje se emitira na više od 40 kanala s dosegom u 168 država i 1.457.000 domaćinstava diljem svijeta, ima veliku promotivnu vrijednost za Hrvatsku kao sportsku i kao turističku destinaciju. Također, očekujemo prema najavama organizatora da će online distribucija reportaža doseći ukupno 856 milijuna korisnika diljem svijeta, posebice s naglaskom na Europu i Kinu.

Ravnatelj Uprave za sport u Ministarstvu turizma i sporta Krešimir Šamija naglasio je kako sportski događaji poput ovog imaju višestruki značaj te uz sportsku, donose i dodatnu turističku vrijednost kako za Istru, tako i za cijelu Hrvatsku.

- Veseli me što će ova utrka okupiti ponovo veliki broj vrhunskih triatlonaca iz mnogih država svijeta, ali i onih koji se ovime bave primarno radi rekreacije i očuvanja zdravlja. S obzirom na vrijeme održavanja, ovom utrkom šalje se i poruka kako je Hrvatska idealna destinacija za cjelogodišnji turizam što je jedan od glavnih ciljeva Ministarstva, jer ovakvi sportski događaji uvelike pridonose produljenju sezone. Siguran sam kako će i ova utrka biti organizirana na najvišem nivou te čestitam organizatorima, a natjecateljima želim puno sreće i uspjeha i da se čim prije ponovo vrate u Hrvatsku, izjavio je Šamija. 

Gradonačelnik  Poreča Loris Peršurić ponosan je što će oko 700 sportaša uživati ne samo u dobroj utrci, već i u prekrasnoj trasi, kulisi vinograda, maslinika, šetnica, plaža koji čine destinacije Poreč i Funtana jedinstvenim i pogodnim za aktivni odmor. 

Događanje podržavaju Hrvatska turistička zajednica, Grad Poreč, TZ Grada Poreča, Općina Funtana, TZ Općine Funtana, TZ Istarske županije, HEP, Podravka, Kala, Cedevita, First In, Gia Staff. 

Uz brojne mogućnosti smještaja, prekrasnu trasu, gostoljubive mještane i regiju bogatu povijesti, Plava Laguna 5150 Triatlon Poreč, sjano je događanje za sve sportaše koji žele postaviti ljestvicu visoko i pred sebe staviti nove izazove. Za više informacija o IRONMAN brendu i globalnim serijama događaja posjetite www.ironman.com i društvene mreže:

https://www.instagram.com/5150croatia/ 
https://www.facebook.com/5150Croatia


 

Galerija fotografija