Istarsku županiju i Regiju Veneto vežu prijateljski odnosi i dobra suradnja

Istarsku županiju i Regiju Veneto vežu prijateljski odnosi i dobra suradnja

Zamjenica župana Jessica Acquavita i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica, zajedno s predsjednikom Talijanske unije Mauriziom Tremulom i voditeljicom sektora kulture Talijanske Unije Mariannom Jelicich Buić, održali su danas sastanak  s predsjednikom Regionalnog vijeća Regije Veneto Robertom Ciambettijem. 

Sastanak je održan u palači Ferro Fini,u Veneciji, te je bio prilika za razgovor o brojnim projektima koje je Istarska županija realizirala uz potporu Regije Veneto, ali i o planovima za buduću bilateralnu suradnju.

- Povijesni događaji koje smo dijelili i koji su stoljećima obilježavali naše dvije obale sjevernog Jadrana, danas predstavljaju povijesno i kulturno naslijeđe koje i dalje usko veže Veneto za Istru. Upravo zbog toga, dijelimo zajedničku želju da naše odnose učinimo još snažnijima i čvršćima. Već danas, zahvaljujući zajedničkom sudjelovanju u platformama kao što je Europska grupacija za teritorijalnu suradnju (Euroregio Senza Confini - GECT / The European Grouping of Territorial Cooperation - EGTC), imamo mogućnost dijeliti prekogranične strategije i predstavljati projekte od zajedničkog nam interesa, naglasio je predsjednik Ciambetti.

- Istarska županija i Regija Veneto, osim važne povijesne veze, imaju i prijateljski odnos, o čemu govore brojni projekti koji su zajednički realizirani tijekom proteklih godina. Naša je snažna želja nastaviti tim putem i u budućnosti, istaknula je zamjenica župana Acquavita.
 

Galerija fotografija