Svečano promovirani studenti 2. generacije Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate

Svečano promovirani studenti 2. generacije Istarskog veleučilišta – Università Istriana di scienze applicate

U Domu hrvatskih branitelja, u Puli, danas je održana svečana promocija 2. generacije studenata Istarskog veleučilišta - Università Istriana di scienze applicate.

Ovom svečanom činu pristupilo je 35 diplomanata od ukupno 50 promovenata: stručni specijalisti kreativnog menadžmenta u procesima, stručni prvostupnici inženjeri politehnike, stručni prvostupnici inženjeri mehatronike i stručni pristupnika politehnike.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica istarskog župana Jessica Acquavita koja je studentima uputila čestitke u ime župana Borisa Miletića.

U ime Grada Pule čestitke na uspjehu diplomantima uputila je Ivona Močenić zamjenica pulskog gradonačelnika.

- Istarskoj županiji je obrazovanje visoko na listi prioriteta na što ukazuje cijeli niz investicija, projekata i programa. Upravo s ciljem dodatnog razvoja visokog školstva u našoj Županiji, Istarska županija je osnovala Istarsko veleučilište, s težnjom da osiguramo konkurente kadrove, u skladu s potrebama tržišta rada i daljnjeg razvoja Istre. I u nadolazećem razdoblju čvrsto ćemo podupirati Istarsko veleučilište, potičući njegov kontinuiran rast, otvaranje novih studijskih programa, kao i dodatno unapređenje kvalitete nastave, poručila je zamjenica Acquavita.

Diplomantima i gostima se obratio i dekan dr.sc. Daglas Koraca.

- Promocija je dan kada slavimo vašu strast za stjecanjem znanja i vašu želju da postanete vrhunski stručnjaci u području programa koji ste studirali. Danas je ritual kojim odajemo počast svemu onome što ste postigli na Istarskom veleučilištu. Pred vama se prostiru novi putevi i želimo vam puno uspjeha, a on je jedinstven kod svakoga od vas, poručio je, između ostalog, dekan Koraca.

Svečanost su nastupom uveličali Akademski mješoviti zbor studenata Muzičke akademije u Puli, pod vodstvom maestra doc. art. Domenika Briškog.
 

Galerija fotografija