Obilježeni „Dani Koče Racina u Istri“

Obilježeni „Dani Koče Racina u Istri“

Manifestacija „Dani Koče Racina u Istri“ održana je jučer u Društvenom prostoru Centra gradskih udruga „Rojc“, u Puli, u organizaciji Makedonskog kulturnog društva Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“ Pula i Zajednice Makedonaca u Republici Hrvatskoj.

Uz domaćine, predsjednicu Makedonskog kulturnog društva Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“ Pula Milene Zlateske, susretu su nazočili članovi i gosti.
V.d. pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine Istarske županije Tea Batel u svojem je obraćanju u ime župana Borisa Miletića čestitala Makedonskom kulturnom društvu Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“ Pula na ovoj, već tradicionalnoj, manifestaciji istaknuvši da njegovanje vlastite kulture i tradicije doprinosi razvoju Istre.

- Makedonska nacionalna manjina u Istri kontinuirano njeguje makedonski jezik i kulturu, te svoju tradiciju prenosi na mlađe naraštaje s ciljem očuvanja svojeg kulturnog identiteta. Zahvaljujući aktivnostima i zalaganjem svih članova MKD „Sv. Kiril i Metodij“ iz godine u godinu možemo uživati u kvalitetnim programima koji obogaćuju društvenu sliku Istre, naglasila je Batel. 
U sklopu bogatog programa manifestacije „Dani Koče Racina u Istri“ predstavljeni su život i djelo makedonskog pjesnika Koste Soleva Racina te je održana promocija zbirke poezije „Purpurna ruža“, autorice Biserke pl. Vuković.  

U glazbenom djelu programa nastupili su gosti iz KUD „Uljanik“ te mješoviti pjevački zbor MKD „Sv. Kiril i Metodij“ Pula.
Makedonsko kulturno društvo Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“ Pula već desetak godina njeguje makedonski jezik i kulturu na području Istre te okuplja Makedonce koji tu žive.

Istarska županija putem nadležnog Odjela sufinancira uz manifestaciju „Dani Koče Racina u Istri“ i Dane makedonske kulture, Dane glagoljaša te kulturni amaterizam i Festival kulturne raznolikosti koje provodi MKD Istarske županije „Sv. Kiril i Metodij“ Pula.
 

Galerija fotografija