Javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš za zahvat: „Izgradnja nove državne ceste DC542 na lokaciji Išišće-Kloštar u Istarskoj županiji“

Javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš za zahvat: 
„Izgradnja nove državne ceste DC542 na lokaciji  Išišće-Kloštar u Istarskoj županiji“

Obavještava se javnost i zainteresirana javnost da 13. travnja 2022. godine započinje javna rasprava o studiji utjecaja na okoliš za zahvat IZGRADNJA NOVE DRŽAVNE CESTE DC542 NA LOKACIJI IŠIŠĆE-KLOŠTAR U ISTARSKOJ ŽUPANIJI. 

Javna rasprava traje do 13. svibnja 2022. godine. 

Koordinator javne rasprave je Upravni odjel za održivi razvoj Istarske županije, a javna rasprava se provodi u suradnji s Općinama Pićan i Kršan.

Za vrijeme trajanja javne rasprave jedna cjelovita Studija i jedan sažetak za javnost biti će dostupni javnosti u trajanju od 30 dana, odnosno od 13. travnja 2022. godine do 13. svibnja 2022. godine na sljedećim lokacijama uz pridržavanje svih propisanih mjera vezanih za prevenciju širenja bolesti COVID – 19:

  • Za Općinu Pićan, Pićan 40, 52 332 Pićan, radnim danom od 08,00 do 15,00 sati 
  • Za Općinu Kršan, Blaškovići 12, p.p.2, 52232 Kršan, radnim danom od 08,00 do 15,00 sati
  • Ulaznom holu Istarske županije u Puli, Flanatička 29, radnim danom od 8,00 do 15,00 sati.

Studija utjecaja na okoliš i Sažetak za javnost biti će dostupni javnosti u vrijeme trajanja javne rasprave i na službenim internet stranicama Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja - www.mingor.gov.hr, Istarske županije - www.istra-istria.hr,  Općine Pićan - www.pican.hr i Općine Kršan - www.krsan.hr.

Javno izlaganje Studije održat će se u utorak 26. travnja 2022. godine u prostorijama u prostorijama Centra za nematerijalnu kulturu Istre u Pićnu, s početkom u 17,00 sati.

Izlaganju će biti nazočni predstavnici investitora, Hrvatske ceste d.o.o. i predstavnici izrađivača Studije, IPZ Uniprojekt TERRA iz Zagreba, koji će prikazati tehničko-tehnološke elemente zahvata kao i mjere zaštite okoliša koje su definirane Studijom, te će neposredno davati odgovore i raspravljati o pitanjima koja će tom prilikom postavljati nazočna javnost i zainteresirana javnost.

Javno izlaganje bit će organizirano uz pridržavanje svih propisanih mjera vezanih za prevenciju širenja bolesti COVID – 19, a svi koji se istih ne budu pridržavali bit će onemogućeni u sudjelovanju na istom. S obzirom na ograničenja vezana za prevenciju širenja bolesti COVID -19 na javnim okupljanjima, sudjelovanje na javnom izlaganju potrebno je najaviti do petka 22. travnja 2022. godine do 16:00 sati na adresu e-pošte: odrzivi.razvoj@istra-istria.hr

Svi prijavljeni za sudjelovanje na javnom izlaganju dobit će na adresu e-pošte (sa koje je upućen zahtjev za sudjelovanjem na javnom uvidu), potvrdu o sudjelovanju na javnom izlaganju.

Svi prijavljeni za sudjelovanje na javnom izlaganju dobit će na adresu e-pošte (sa koje je upućen zahtjev za sudjelovanjem na javnom uvidu), potvrdu o sudjelovanju na javnom izlaganju sa točno naznačenom adresom i vremenom javnog izlaganja.

Pozivaju se svi zainteresirani da svoja mišljenja, prijedloge i primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš upišu u knjige primjedbi koje se nalaze uz izloženu dokumentaciju ili dostave u pisanom obliku, u tijeku roka predviđenog za javnu raspravu, zaključno s 13. svibnjem 2022. godine na adresu: Istarska županija, Upravni odjel za održivi razvoj, 52100 Pula, Flanatička 29. 

Mišljenja, prijedlozi i primjedbe koji ne budu dostavljeni u roku i ne budu čitko napisani neće se uzeti u obzir u pripremi izviješća o javnoj raspravi.