Legends Team Cup po prvi puta u Hrvatskoj: Teniski spektakl u pulskoj Areni

Legends Team Cup po prvi puta u Hrvatskoj: Teniski spektakl u pulskoj Areni

Istra će ove sezone svoje goste dočekati novim, izuzetnim i uzbudljivim svjetskim događajem: Turistička zajednica Istarske županije u suradnji sa švedskom tvrtkom Top 12 grupom priprema jedinstveni sportski spektakl kojeg će ugostiti veličanstvena pulska Arena. Radi se o prestižnom eventu Legends Team Cup - ATP Champions Tour na kojem će nastupiti svjetske teniske legende ATP-a. 

Kako bi dojam bio potpun, mjesto događaja nije slučajno odabrano. Naime, pulska Arena je već ugostila niz svjetskih spektakla, a pokazala se i kao idealna kulisa za sportska nadmetanja kao što je bilo ono između nogometnih legendi bavarskog nogometnog diva FC Bayern Münchena i naših "Vatrenih" legendi te isto tako nezaboravan hokejaški spektakl pa bi ovo bio nastavak takve prakse koja će uvelike promovirati Istru na svjetskoj razini.

Antički amfiteatar će prvi puta u svojoj dugoj povijesti postati tenisko igralište za spektakularni sportski događaj Legends Team Cup ATP Champions Tour koji će se održati od 1. do 3. kolovoza 2022. godine.

 „Nakon hokeja na ledu 2012., potom nogometne utakmice 2019. godine, u kolovozu nas očekuje još jedan sportski spektakl u pulskoj Areni: teniski meč ATP legendi. Drago mi je što iza ove sjajne ideje, koja će rezultirati odličnom promocijom Istre stoji Turistička zajednica Istarske županije. Istra je nesumnjivo svjetski turistički brend, što smo potvrdili i tijekom dvije teške pandemijske godine, jer smo se dobro nosili krizom i bili sigurna destinacija. Ono što nam je u te dvije godine sigurno nedostajalo su veliki eventi, bilo zabavni, kulturni ili sportski, stoga se svi radujemo prvim danima kolovoza. Organizatorima puno uspjeha u nastavku priprema i vidimo se na tenisu!“, izjavio je ovom prilikom istarski župan Boris Miletić.

“Grad Pula svesrdno je prihvatio prijedlog da se Legends Team Cup - ATP Champions Toura održi od 1. do 3. kolovoza u pulskoj Areni. Ovaj jedinstveni sportski spektakl, na kojem će nastupiti svjetske teniske legende ATP-a, itekako je dobrodošao za promociju našeg grada. Iz perspektive gradova u kojima su nastupali bivši tenisači svijeta, Pula je mali grad, a održavanjem spektakularnog Legends Team Cupa svrstat će se na mapu velikih teniskih gradova. Pulska Arena po prvi puta postat će tenisko igralište što će biti izniman sportski, ali i atraktivan turistički događaj“, izjavio je Filip Zoričić, gradonačelnik Pule.

„Organizacija Legends Team Cupa biti će još jedna potvrda da tako veliki i značajni eventi/spektakli trebaju Istri i Puli jer je koloseum u Puli jedinstvena pozornica za tako važna događanja. Osim što će na turniru nastupiti 12 svjetskih teniskih ikona, očekujemo veliki broj tzv. UHNWI (Ultra high net worth individuals) od kojih većina nikad nije posjetila Istru i Hrvatsku“, izjavio je direktor Turističke zajednice Istarske županije Denis Ivošević, nadodavši da će to biti izuzetna prigoda za promociju Istre i Pule probranoj klijenteli.

O LEGENDS TEAM CUPU

Osnivač turneje Legends Team Cup - ATP Champions je Top 12 grupa iz Švedske u suradnji s teniskim organizacijama ATP i ATP Champions Tour.

Legends Team Cup - ATP Champions Tour je u potpunosti natjecateljska serija ekipnih natjecanja u tenisu, a sudionici mogu biti tenisači koji su bili rangirani među 20 najboljih na ATP turnirima i stariji su od 33 godine.

Grupa na čelu s Legends Team kupom, koja uključuje predstavnike ATP Champions Toura, ATP-a i vijeća igrača, odabire igrače - kandidate za sudjelovanje. Odabrat će se 10 legendarnih tenisača i najvećih zvijezda između kojih će kapetani timova tijekom izvlačenja, uživo iz Engleske u lipnju 2022., odabrati svoje timove.

Sva natjecateljska kola se odvijaju tijekom četiri dana (dan otvaranja i tri natjecateljska dana), a sastoje se od šest pojedinačnih mečeva i tri meča u paru. Pobjedom na prvom i drugom danu osvaja se 1 bod, pobjedom na trećem danu osvajaju se 2 boda. Svako kolo je zasebno natjecanje koje vodi do zadnjeg natjecanja godine – velikog finala. Pobjednička ekipa svakog kola ima prednost u mečevima u velikom finalu.

U ovoj, prvoj godini, Legends Teams Cup imat će ukupno tri događaja, a za tri godine održat će se osam natjecateljskih evenata, dok će posljednje natjecanje u godini biti veliko finale.

Legends Teams Cup igrat će se na spektakularnim, legendarnim lokacijama diljem svijeta, a ukupna novčana nagrada za 2022. godinu iznosi milijun eura.
 

Galerija fotografija