Župan Miletić upriličio prijem za novo predsjedništvo Kluba studenata Istre „Mate Balota“

Župan Miletić upriličio prijem za novo predsjedništvo Kluba studenata Istre „Mate Balota“

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za novo predsjedništvo Kluba studenata Istre „Mate Balota“ za narednu akademsku godinu. Na sastanku su prisustvovali predsjednik Kluba Tin Terlević, potpredsjednik Leo Laban i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Tom prilikom novo je predstavništvo istarskom županu predstavilo nove aktivnosti u radu Kluba i planove za naredno razdoblje koji se prvenstveno odnose na uređenje prostorija Kluba, suradnju s kulturnim ustanovama i drugim zavičajnim klubovima u Hrvatskoj te njihovo druženje kroz zajedničke sportske manifestacije. Također, istaknuto je kako će predsjedništvo, zajedno sa volonterima, intenzivno raditi na promociji Kluba studenata i uključivanju njihovog što većeg broja, s obzirom da sada broje oko 150 članova.

Župan Boris Miletić čestitao je predstavnicima Kluba na izboru na nove funkcije te pohvalio njihove ambiciozne planove i želju da rad Kluba podignu na jednu višu razinu, a s obzirom na otežani rad tijekom posljednjih, pandemijskih godina. „Istarska županija podržava daljnji rad Kluba i sve vaše napore i aktivnosti kako bi se očuvali i bili mjesto okupljanja naših studenata, ali i promovirali Istru, naše običaje, kulturu i jezik. Upravo s tim ciljem financiramo materijalne troškove rada Klubova studenata u zagrebu i Rijeci, za što je u ovogodišnjem županijskom proračunu osigurano 64 tisuća kuna“, istaknuo je istarski župan, posebno izrazivši zadovoljstvo što se ove godine obilježava 100. obljetnicu neformalnog postojanja, budući da početci okupljanja istarske akademske mladeži u Zagrebu sežu u 1920-e.

Galerija fotografija