Glasajte za najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2022.

Glasajte za najbolji EU projekt u Hrvatskoj u 2022.

Čak 37 EU projekata natječe se za titulu najboljega u ovogodišnjem izboru za Najbolji županijski EU projekt, kojeg organizira Hanza media, u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija, Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj te portalom Župan.hr, a uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

  • Doprinos znanosti i inovacijama;
  • Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;
  • Doprinos prekograničnoj suradnji;
  • Doprinos poduzetništvu;
  • Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Iz Istarske županije kandidirana su tri projekta. U kategoriji "Doprinos znanosti i inovacijama" prijavljen je projekt COASTENERGY – Blue energy in ports and coastal urban areas u kojem je IRENA – Istarska regionalna energetska agencija sudjelovala kao vodeći partner.

U kategoriji "Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici" prijavljeni su projekti CREW – Koordinirano upravljanje močvarnim područjima u prekograničnom dijelu Hrvatske i Italije, u kojem je Javna ustanova Natura Histrica sudjelovala kao partner, te projekt ICARUS – Intermodal Connections in Adriatic-Ionian Region to Upgrowth Seamless solutions for passengers, u čijoj je provedbi u svojstvu partnera sudjelovala IDA – Istarska razvojna agencija.

Glasanje je otvoreno do 17. listopada 2022. do 24 sata.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanoj dodjeli koja će se održati na Danima regionalnog razvoja i fondova EU, 25. listopada, u Zagrebu.

Više informacija o kandidiranim projektima i načinu glasanju dostupno je OVDJE.

Galerija fotografija