Održana svečanost dodjele Plaketa HGK - Županijske komore Pula

Održana svečanost dodjele Plaketa HGK - Županijske komore Pula

U Hotelu Brioni u Puli danas je održana  svečanost dodjele Plaketa HGK - Županijske komore Pula „Zlatna kuna“ najuspješnijim tvrtkama u 2021. godini.

Župan Istarske županije Boris Miletić zahvalio se organizatorima svečanosti na pozivu te je čestitao svim dobitnicima ovogodišnje „Zlatne kune“, ali i svima ostalima koji čine istarsko gospodarstvo uspješnim.

„Puno je malih kotačića, ali svaki je kotačić itekako bitan, kako bi i dalje ostali jedna od najrazvijenijih regija u Republici Hrvatskoj. Protekle su dvije godine bile iznimno teške i bila je potrebna suradnja svih razina vlasti i institucija, te smatram da možemo biti ponosni da smo kao Istarska županija pokazali visoku razinu odgovornosti. Pred nama su definitivno još veći izazovi, poput zelene tranzicije, napuštanja fosilnih goriva, koje traži velike promjene svih nas i porasta cijene energenata, koje itekako utječe na poslovanje svih. Ono što mogu naglasiti da smo, uz klasične programe koje Istarska županija provodi već niz godina, a koji su usmjereni prema gospodarstvu, započeli s procesom izmjena i dopuna našeg županijskog Prostornog plana upravo kako bi olakšali mogućnosti izgradnje novih solarnih elektrana i time iskoristili veliku količinu sunčanih dana kako bi do planske 2030. godine bili spremni zamijeniti značajni dio električne energije iz fosilnih goriva sa onom solarom. Uvijek smo promovirali suradnju javnog i privatnog sektora jer jedino na taj način i kroz tu sinergiju i uz suradnju svih razina vlasti, možemo i dalje biti uspješni, perjanica i lokomotiva razvoja Republike Hrvatske", kazao je župan Miletić.

Predsjednica HGK – Županijsku komora Pula Jaklina Majetić zahvalila se svima na dolasku te je istaknula kako je želja svih dionika što čvršća i transparentnija spona između poduzetništva, gospodarstvenika i javnog sektora, bez koje se ne može planirati gospodarski razvoj.

Na svečanosti su sudjelovali i predstavnici gradova dobitnika nagrada, zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić i zamjenica gradonačelnika Umaga Floriana Bassanese Radin.

Nakon uvodnih govora i prezentacije dr. Zvonimira Savića pod nazivom „Uvođenje eura u Hrvatskoj – proces i daljnji koraci“, objavljeni su ovogodišnji dobitnici „Zlatne Kune“. U kategoriji mala trgovačka društva nagradu je osvojio Aquarium Pula d.o.o., dok je u kategoriji srednja trgovačka društva nagradu osvojila tvrtka Cenesco Croatia d.o.o. U posljednjoj kategoriji, onoj za velika trgovačka društva „Zlatnu kunu“ je osvojila tvrtka Hempel d.o.o.

Na kraju svečanosti, nakon uručenja plaketa „Zlatna kuna“, predstavnici nagrađenih tvrtki, zajedno s voditeljicom programa održali su kratku panel raspravu na temu ostvarivanja uspjeha.