Otvoren 28. Sa(n)jam knjige u Istri

Otvoren 28. Sa(n)jam knjige u Istri

U Domu hrvatskih branitelja u Puli danas je svečano otvoren 28. Sa(n)jam knjige u Istri.

Istarski župan Boris Miletić poručio je kako mu je čast i zadovoljstvo pozdraviti sve okupljene nakon dvije godine pandemije. 

"Pula i Istra geografski su relativno male, međutim manifestacije poput Sajma knjige čine nas velikima i izvan naših okvira. Posebno mi je drago što u ovo vrijeme imamo upravo manifestaciju koja promovira knjigu i kulturu čitanju“, poručio je župan Miletić istaknuvši kako ga ovogodišnja tema Sajma "Povratak" asocira na nužnost povratka sadašnjosti i životu u sadašnjem trenutku.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek kazala je kako joj je veliko zadovoljstvo biti u Puli na ovogodišnjem Sajmu. 

"Svaka ovakva manifestacija velika je prilika za promovirati knjige, a naziv ovog Sajma koji sadrži i glagol sanjati možda i najbolje opisuje što to nama, publici, književnici donose i što svi mi, čitatelji, proživljavamo kroz naše čitalačke živote“, poručila je ministrica Obuljen Koržinek.

Osim župana i ministrice , na otvorenju su sudjelovali pulski gradonačelnik Filip Zoričić i direktorica Sajma Magdalena Vodopija, dok su poznati pulski glumci Dijana Vidušin i Rok Juričić vodili ceremoniju otvaranja, a Sajam je naposljetku otvorio istaknuti pisac Milan Rakovac.

O ovogodišnjoj temi "Povratku", velikoj književnoj i filozofskoj temi, na Sajmu će govoriti Boris Buden, Semezdin Mehmedinović, Kapka Kassabova, Selvedin Avdić, Boris Dežulović, Leonida Kovač, Goran Vojnović, Zoran Žmirić, Dejan Dukovski, Olja Savičević Ivančević, Andrej Blatnik, Amir Alagić i mnogi drugi.
 

 

Galerija fotografija