Županija pokrenula burzu zdravstvenih radnika

Županija pokrenula burzu zdravstvenih radnika

Istarska županija je pokrenula burzu zdravstvenih radnika s ciljem ublažavanja problema nedostataka kadrova u ustanovama čiji je osnivač. Prema riječima župana Borisa Miletića ovo je još jedan primjer zajedništva, a u ovom konkretnom slučaju radi se o onome Istarske županije, te zdravstvenih i socijalnih ustanova čiji je osnivač Županija. Uključene ustanove su Opća bolnica Pula, Nastavni zavod za hitnu medicinu IŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, kao i Domovi za starije osobe u Puli, Novigradu, Rovinju i Raši.   

„Drago mi je što se javio veliki broj medicinskih sestara, tehničara i liječnika, koji žele svoja znanja i kompetencije staviti na raspolaganje ustanovama koje su u deficitu kadrova, a pritom i sami dodatno zaraditi. Time pokazujemo da kvalitetnim upravljanjem sustavom, zajednički možemo pronaći rješenja koja će dodatno unaprijediti zdravstvene i socijalne usluge koje pružamo našim sugrađanima“, pojašnjava župan. Naime, na poziv koji je uputila Istarska županija javilo se ukupno 160 medicinskih sestara/tehničara te 60 liječnika, s kojima su ovih dana potpisani sporazumi, uz prethodno dobivenu dopusnicu ravnatelja matične ustanove. Prekovremeni rad u drugim ustanovama, obavljat će nakon onoga u matičnim.

Iz svake ustanove određen je koordinator koji će sukladno potrebama javljati o kadrovima koji nedostaju, a zdravstveni radnici, uključeni u burzu, moći će se potom i javljati.