Županija dodijelila 190 tisuća eura potpora istarskom gospodarstvu

Županija dodijelila 190 tisuća eura potpora istarskom gospodarstvu

Istarska županija je prošle godine raspisala dva javna poziva za dodjelu potpora gospodarstvu, za što su ovih dana potpisani i ugovori, a ukupno je dodijeljeno gotovo 190 tisuća eura (preko 1,4 milijuna kuna). 

„U posljednje vrijeme učestalo se priča o potrebi ulaganja u IKT sektor i digitalnu transformaciju, a Istarska županija je putem ova dva javna poziva željela pružiti i konkretnu, financijsku potporu gospodarstvu. Želimo poticati konkurentnost istarskog gospodarstva te biti regija koja svoj daljnji razvoj koncipira na modernoj industriji temeljenoj na znanju i inovacijama“, istaknuo je župan Boris Miletić prilikom potpisivanja. 

Prvi Javni poziv odnosio se na dodjelu potpora za poticanje konkurentnosti i razvoja IKT sektora, a bespovratna sredstva su bila namijenjena subjektima malog gospodarstva. Odobreno je 12 prijava ukupne vrijednosti 84 tisuće eura. 

Putem drugog Poziva dodijeljene su potpore male vrijednosti za poticanje digitalne transformacije malih i srednjih poduzetnika, a obuhvaćao je tri mjere: Digitalizaciju poslovanja poslovnog subjekta; Uvođenje novih tehnologija i tehnoloških rješenja za jačanje digitalizacije poslovanja i Jačanje digitalnih vještina zaposlenika. Odobreno je 18 prijava ukupne vrijednosti 105 tisuća eura. 
 

Galerija fotografija