U Poreču otvorena nova Agrolagunina trgovina i kušaonica - taste&shop Festigia

U Poreču otvorena nova Agrolagunina trgovina i kušaonica - taste&shop Festigia

U Poreču je danas otvorena nova Agrolagunina kušaonica i trgovina istarskih sireva, maslinovih ulja i vina. 

Riječ je o novom kreativnom konceptu taste&shop Festigia kojim Agrolaguna obogaćuje ponudu eno-gastro turizma u Istri, a na čijem su otvorenju bili član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško, izvršni direktor Fortenova grupe za Poslovno područje prehrana Sotiris Yannopoulos, predsjednica Uprave Agrolagune Nerina Zec, istarski župan Boris Miletić i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Novootvoreni prostor svojim će kupcima i posjetiteljima nuditi veliki izbor vrhunskih vina Festigia i Vina Laguna, Ol Istria maslinovih ulja i istarskih sireva Špin. U kušaonici će se organizirati tematske večeri te edukacije o vinu, ulju i siru. Gosti i kupci će prilikom konzumacije biti upoznati i s cjelokupnim procesom i iskustvom stvaranja Agrolaguninih vrhunskih proizvoda. Cilj je da ova trgovina i kušaonica ujedno bude i omiljeno mjesto okupljanja svih gurmana koji cijene autohtone istarske proizvode.

„Cjelovita obnova ovog objekta važan je dio transformacije Agrolagune u modernog proizvođača vina, ulja i sira, što je promjena koju Fortenova grupa podržava organizacijski i investicijski. Kvalitetu naših proizvoda potvrđuju brojne međunarodne nagrade, a imajući u vidu turistički potencijal regije, s ovim novim konceptom radimo iskorak i u prezentaciji jer je turizam, kao što je važan za razvoj Istre, jednako važan i kao poluga razvoja Agrolagune. Želja nam je da kušaonica, ali i neki drugi dijelovi kompanije poput vinograda ili podruma, postanu nezaobilazna točka turističke ponude ovoga kraja. Na taj način kompanija potvrđuje svoju odgovornost prema okruženju - daje doprinos izgradnji modernog destinacijskog turizma, a ujedno razvija i partnerski odnos s lokalnom zajednicom“, rekao je član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško.

Predsjednica Uprave Agrolagune Nerina Zec naglasila je povodom otvorenja: „Ovaj novi koncept za nas predstavlja veliku priliku da našim dugogodišnjim i novim kupcima pokažemo koliko znanja, iskustva i stručnosti ulažemo u proizvodnju visokokvalitetnih, lokalnih istarskih proizvoda. Naša nova kušaonica i trgovina Festigia nudi jedinstveno iskustvo kupnje i degustacije, koje će svim kupcima i posjetiteljima omogućiti da se još više približe istarskoj kulturi.“ 

Župan Boris Miletić se pak osvrnuo na važnost promicanja istarskih proizvoda i eno-gastronomske ponude županije: „Puno je asocijacija koje se vežu uz Istru, a jedna od njih je svakako vino i naša cjelokupna eno-gastronomska ponuda, koja je ujedno drugi motiv dolaska gostiju u naše krajeve. Kvaliteta je danas presudna jer smo kao regija premali da bi konkurirali masovnom proizvodnjom i zato je, u svemu što radimo, naše opredjeljenje izvrsnost. Istarska županija je ponosna na sva dostignuća naših poljoprivrednika i poduzetnika koji svojim radom i trudom doprinose promociji brenda Istra, a među kojima je i Agrolaguna. Čestitam vam na otvorenju nove kušaonice!“

Dugogodišnja tradicija Agrolagune povezuje moderan pristup i kvalitetu lokalnih proizvoda; vrhunskih vina sa 630 hektara vlastitih vinograda, ekstra djevičanskih maslinovih ulja s više od 65.000 stabala maslina te tvrdih sireva proizvedenih isključivo od svježeg domaćeg mlijeka s hrvatskih farmi. Radi se o vrhunskim proizvodima o čijoj kvaliteti najbolje govore brojne nagrade osvojene na prestižnim domaćim i svjetskim natjecanjima, a upravo će nova trgovina i kušaonica taste&shop Festigia omogućiti i njihovo bolje predstavljanje i promociju.
 

Galerija fotografija