Županija povećala sredstva za rad Klubova studenata iz Istre

Županija povećala sredstva za rad Klubova studenata iz Istre

Istarska županija i u ovoj proračunskoj godini financijski podupire rad istarskih Klubova studenata iz Rijeke i Zagreba, za što je osigurano 13.275,00 eura, a sredstva su znatno povećana u usporedbi s 2019. godinom, o čemu je bilo govora na jučerašnjem prijemu. Na prijemu su, uz županijsku pročelnicu za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine u čijoj su nadležnosti i mladi, Teu Batel prisustvovali i predsjednica Kluba „Istarski klub“ Rijeka Eva Radovčić i predsjednik Kluba studenata Istre „Mate Balota“ iz Zagreba Tin Terlević sa suradnicima.

Oba su Kluba predstavila svoje planove i projekte za buduće razdoblje te izazove s kojima se susreću. Zahvalili su Istarskoj županiji na podršci, kako financijskoj tako i operativnoj a sve s ciljem da Klubovi budu i dalje aktivni te da zadovolje potrebe studenata iz Istre.

Istarska županija je, upravo s ciljem provođenja konkretnih politika za mlade izradila i Akcijski plan za mlade Istarske županije za razdoblje 2022.-2025., kako bi se odgovorilo na potrebe i interese mladih za što je svakako važna suradnja s Klubovima studenata.

„Istarska županija će kao i do sada nastaviti s podupiranjem rada Klubova studenta u Rijeci i u Zagrebu, s obzirom da je jedan od naših prioriteta upravo ulaganje u mlade. Dogovorili smo da ćemo financijski i organizacijski podržati već tradicionalnu manifestaciju „Istrijada“, koja će se ove godine održati krajem svibnja te da ćemo zajedno prezentirati i promovirati Klubove studenata u našim srednjim školama kako bi se i buduće studente iz Istre potaklo na uključivanje, njegovanje i promociju istarske tradicije i kulture van Istre“, naglasila je pročelnica Batel.

Svi prisutni su se složili da je ovaj susret bio prilika za nastavak kvalitetne suradnje te su Klubovi studenata izrazili zadovoljstvo na pružanoj podršci za realizaciju planiranih aktivnosti. 

Podsjetimo, Istarska županija znatna sredstva izdvaja upravo za područje obrazovanja, bilo da govorimo o infrastrukturnim ulaganjima u osnovne i srednje škole čiji je osnivač, sufinanciranju produženog boravka za osnovnoškolce, sufinanciranju satnice pomoćnika u nastavi ili provođenju projekta Zavičajne nastave te programa Građanskog odgoja i obrazovanja. Također, dodjeljuje i studentske stipendije te sufinancira rad Sveučilišta J. Dobrile u Puli, a osnivač je i Istarskog veleučilišta.
 

Galerija fotografija