U Svetvinčentu predstavljeni mentori i poduzetnici u sklopu IdeaHUB mentorstva u projektu COWORKING PULA

U Svetvinčentu predstavljeni mentori i poduzetnici u sklopu IdeaHUB mentorstva u projektu COWORKING PULA

U kaštelu Morosini-Grimani u Svetvinčentu, u organizaciji  Istarske razvojne agencije – IDA d.o.o., danas je održano predstavljanje mentora i poduzetnika uključenih u IdeaHUB ciklus mentorstva u sklopu projekta COWORKING PULA.

Javni poziv za ciklus besplatnih mentorstava bio je objavljen tijekom veljače ove godine, a poduzetničke ideje prijavljenih poduzetnika razvijat će se tijekom narednih šest mjeseci uz pomoć mentora iz raznih područja poput poslovnog planiranja, marketinga i startup poduzetništva.

Uvodno su se sudionicima događanja obratiti župan Boris Miletić, pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule te ujedno čelnica ITU PT Pula Anja Ademi, direktor Istarske razvojne agencije Boris Sabatti, te načelnik Općine Svetvinčenat Dean Perković.

Direktor IDA-e, dr.sc. Boris Sabatti pojasnio je kako će IDA uz pomoć EU sredstava podržati razvoj 15 poduzetničkih ideja kroz ciklus IdeaHUB mentorstva, a u sklopu čega će se poduzetnicima osigurati stručna podrška u razvoju ideje. Svakom poduzetniku dodijelit će se pet mentora tijekom ciklusa kako bi razvili svoju ideju do spremnosti za komercijalizaciju. IDA je isto tako osigurala financijska sredstva u iznosu od 5.000,00 EUR, koja će se dodijeliti najbolje razvijenoj poduzetničkoj nakon provedenog ciklusa mentoriranja te završnog predstavljanja u funkciji realizacije poduzetničke ideje, istaknuo je zaključno Sabatti.

Župan Miletić čestitao je poduzetnicima koji su se javili za ciklus mentorstva te naglasio kako Istarska županija dugi niz godina ulaže u razvoj poduzetništva, što će nastaviti činiti i dalje i dalje. Župan smatra kako je Istra premala da bi bila prosječna i zato se mora nastaviti ulagati u znanje, inovacije i izvrsnost.

Pročelnica Ademi  govorila je o budućim planovima i mogućnostima za razvoj poduzetništva u ITU području Pula.

Po završetku pozdravnih govora održana su tematska predavanja o ulozi mentora u razvoju poslovanja  te o aktualnim mentorskim programima HAMAG-BICRO u sklopu projekta BOND 2“, a slijedila je panel diskusija „Razvoj Istre

iz perspektive javnog i privatnog sektora“ u kojoj su sudjelovali župan Miletić, pročelnica Ademi, direktor Sabatti te poduzetnici Filip Stipančić i Kristijan Škarica.

Nakon navedenog predstavili su se poduzetnici uključeni u ciklus besplatnog IdeaHUB mentorstva te sami mentori. Sveukupno 15 raznolikih i originalnih poduzetničkih ideja imat će priliku postati još bolje uz iskusne mentore iz poduzetničkog i akademskog svijeta tijekom narednih 6 mjeseci, a sve će kulminirati završnim predstavljanjem pobjednika u novom Coworking centru u Puli tijekom listopada 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta COWORKING PULA, KK.03.1.2.19.0001 je 3.639.421,43 EUR, pri čemu 2.441.220,67 EUR bespovratno sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, 893.069,51 EUR Grad Pula te 305.131,25 EUR Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije putem Fonda za sufinanciranje sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.
 

Galerija fotografija