Održana svečanost otvorenja stalnog egzotičnog postava u Aquariumu Pula

Održana svečanost otvorenja stalnog egzotičnog postava u Aquariumu Pula

U pulskom Aquariumu na Verudeli održana je svečanost otvorenja stalnog egzotičnog postava Aquariuma Pula na novoj lokaciji baterije San Giovanni na kojoj su sudjelovali župan Istarske županije Boris Miletić, zamjenik gradonačelnika Grada Pule Bruno Cergnul i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac.

Župan Istarske županije Boris Miletić pohvalio je veliki entuzijazam i iskazanu ljubav, ali i značajni poslovni uspjeh Aquarium Pula koji je proglašen kao najuspješnije poduzeće u Hrvatskoj. „Aquarium je jedan lijepi primjer kako se kulturna baština može staviti u funkciju, ne samo za turiste, nego i za našu djecu svih dobi koja se možda po prvi put se ovdje susreću sa znanošću i koja će se možda jednoga dana i sama baviti znanstvenim radom .“ – kazao je župan Miletić i svima čestitao Dan Europe.

Zamjenik gradonačelnika Pule Bruno Cergnul poručio je kako je otvorenje stalnog egzotičnog postava u Aquariumu Pula iznimno značajan projekt za grad kojega treba podržati. „Moje divljenje ide prema svim djelatnicima Aquariuma, a posebno prema vlasnici Mileni Mičić koja je u sebi nosila svoj projekt, viziju i razvila ideju koja je eto danas došla do impozantnih veličina.“

Vlasnica Aquairuma dr.sc. Milena Mičić zahvalila se srdačno gostima na dolasku i podršci u širenju projekta Aquariuma. „Moram se zahvaliti i Gradu Puli i Arena Hospitality Grupi što su prepoznali snagu Aquariuma te su nam prepustili na skrb ove dvije velebne utvrde.“

Osim otvorenja novog egzotičnog postava, tijekom svečanosti je organizirano i razgledavanje novog stalnog postava Carske i kraljevske zbirku „Gallerion“ s više od 300 maketa istraživačkih i ratnih brodova, predmeta, oružja, uniformi i dokumenata te 150 pripadajućih edukativnih panoa, iz doba vladavine Austro-Ugarske Monarhije. Razgledavanje je vodio poznati stručnjak za povijest austrougarske i kasnijih mornarica na Jadranu Sergio Gobbo koji je i sam unatrag 30 godina, ovu privatnu pomorsku zbirku počeo sakupljati.

Galerija fotografija