Upriličen prijem za veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj

Upriličen prijem za veleposlanika Republike Turske u Republici Hrvatskoj

Istarski župan Boris Miletić i zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić upriličili su jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za delegaciju Republike Turske u Republici Hrvatskoj na čelu s veleposlanikom NJ.E. g. Yavuzom Selimom Kıranom.

 „Izrazito mi je drago da ste izabrali Istru za vaš posjet. Mali smo poluotok s velikim potencijalom, posebice u sektoru turizma, kulture i razvoja obnovljivih izvora energije u sklopu kojega smo za cilj odredili da Istra postane energetski samodostatna do 2030. godine“, kazao je župan Miletić i ukratko predstavio bogatu povijest i posebnosti istarskog poluotoka.

 Zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić pridružila se dobrodošlici te je kazala kako je osim iznimno bogate kulturne baštine, Pula danas prepoznata i kao sveučilišni grad i multikulturalna sredina koja njeguje suživot i dvojezičnost.

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kıran zahvalio se srdačno na prijemu.

„Svjesni smo velikog potencijala Pule i Istre kojeg vidim na svakome koraku i tu se svakako nalazi i prilika za razvijanja međusobne suradnje. Moram istaknuti i kako je međureligijski dijalog i suradnja koju sam ovdje vidio i tijekom posjete Islamskoj zajednici na iznimno visokoj razini koja se možda i ne viđa toliko često u Europi“, kazao je veleposlanik te je podsjetio na potres u Petrinji prije tri godine nakon kojega je turski narod odmah pomogao Hrvatskoj. Posebno se zahvalio na pomoći koja je, u suprotnom pravcu, iz Hrvatske prema Turskoj, stigla nakon katastrofalnih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju početkom veljače ove godine, a u kojima je nažalost stradalo gotovo 60.000 ljudi. U sklopu pomoći Republici Turskoj veleposlanik je istaknuo i vrijednu humanitarnu pošiljku iz Pule te se zahvalio svim Puljanima i Puljankama na pomoći.

Galerija fotografija