Upriličen prijem za delegaciju Hrvatske komore medicinskih sestara povodom Dana sestrinstva

Upriličen prijem za delegaciju Hrvatske komore medicinskih sestara povodom Dana sestrinstva

U sjedištu Istarske županije, u Puli, danas je zamjenica župana Jessica Acquavita, zajedno s pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb dr. Gordanom Antić, upriličila prijem za delegaciju Izvršnog odbora podružnice Hrvatske komore medicinskih sestara za Istarsku županiju povodom Dana sestrinstva

Zamjenica župana Acquavita srdačno je pozdravila delegaciju HKMS-a uputivši im čestitke za Dan sestrinstva kao i zahvalu svim medicinskim sestrama i tehničarima na predanom radu.

„Istarska županija, kao osnivač pet zdravstvenih ustanova, kontinuirano radi na unapređenju sustava kako bi s jedne strane zadržali postojeći kadar, a s druge privukli onaj deficitarni. U tom smislu planiramo i određene mjere, koje ćemo uskoro predstaviti javnosti, a želja na je raditi na podizanju svjesnosti o važnosti medicinske profesije. Potrebno je prenošenje ljubavi prema vašem zvanju na mlađe generacije, a tu možemo pomoći i mi kao obični građani, ali i kao institucija Županije“, kazala je zamjenica župana Acquavita.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Gordana Antić pridružila se čestitkama povodom Dana sestrinstva.

„Sretni smo i ponosni što vas imamo, najbolji ste i za mene ste stvarno svi šampioni. Smatram kako je izuzetno važno imati dobre i kvalitetne medicinske sestre koje će biti uz pacijentu, a pomažu i svojim znanjem, ali i toplom riječi“, poručila je pročelnica dr. Antić.

Pomoćnica ravnateljice OB Pula za sestrinstvo Irina Pucić srdačno se zahvalila na prijemu te je poručila kako istarsku podružnicu krasi zajedništvo koje se čuva na dnevnoj bazi, dok je predsjednik podružnice HKMS-a za Istarsku županiju i glavni tehničar Dnevne bolnice OB Pula Boris Kopić podsjetio kako se unatoč Danu sestrinstva ne smije zaboraviti na čistačice, kuharice i sve ostale medicinske djelatnike, te da zdravstveni sustav mora biti jednako vrednovan na svim razinama, što je bila i glavna poruka nedavnog prosvjeda medicinara u Zagrebu.

Na prijemu su sudjelovali i zamjenica predsjednika podružnice HKMS-a za Istarsku županiju Marina Jelinić, članica Vijeća komore i koordinatorica za palijativnu skrb i planirani otpust OB Pula Nada Tadić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo IDZ Davorka Rakić, delegat Komore u Nastavnom zavodu za hitnu medicine Dejan Martić, delegatica i glavna sestra IDZ ispostave Pula Olga Rojnić i delegatica i sestra za kontrolu bolničkih infekcija Martina Močenić.

Galerija fotografija