Istarska županija i Općina Grožnjan potpisali ugovor za obnovu kaštela Contarini u Završju

Istarska županija i Općina Grožnjan potpisali ugovor za obnovu kaštela Contarini u Završju

U sjedištu Istarske županije, u Puli, župan Boris Miletić i načelnik Općine Grožnjan – Grisignana Claudio Stocovaz potpisali su danas ugovor o financiranju projektne dokumentacije za obnovu kaštela Contarini u Završju - Piemontu, a za što je iz županijskog proračuna osigurano 33.200,00 EUR.

Župan Miletić iskoristio je priliku kako bi ukazao na važnost ulaganja u kulturnu baštinu na području Istarske županije, te podsjetio da se kroz ovakve kvalitetne projekte osnažuju manje sredine u Istri koje posjeduju veliku povijesnu i kulturnu značajnost.

Načelnik Općine Grožnjan – Grisignana  Claudio Stocovaz zahvalio se Istarskoj županiji na pomoći te je kazao kako se radi o višegodišnjem projektu koji je od velike važnosti za Završje, odnosno Piemonte.

Projekt obnove povijesnog kaštela Contarini u Završju je značajni projekt kojega vodi Općina Grožnjan, a u kojemu sudjeluje i kojega financijski podržava Istarska županija. Kaštel je sagrađen još u 12. stoljeću, a fasada na objektu je originalna. Plan obnove predviđa pretvaranje kaštela u multimedijalni, kulturni i muzejski centar.

Galerija fotografija