Obilježena 32. obljetnica osnivanja 119. brigade HV-a

Obilježena 32. obljetnica osnivanja 119. brigade HV-a

U povodu obilježavanja 32. obljetnice osnutka 119. brigade HV-a u Puli u je održano tradicionalno polaganje vijenaca kod Centralnog križa na Gradskom groblju i kod Spomenika stradalim hrvatskim braniteljima u Parku Franje Josipa I. Vijence su položili, u ime Istarske županije pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac, gradonačelnik Pule Filip Zoričić, predsjednik Udruge Kluba 119. brigade HV-a Roberto Fabris i zapovjednici 119. brigade HV-a Branko Bošnjak, Marijan Mužinić, Mauro Ukušić, Mirko Vuković i Cvjetko Vretenar.

Nakon polaganja vijenaca minutom šutnje okupljeni su odali počast poginulim hrvatskim braniteljima te svima onima koji su svoj život dali za slobodu i neovisnost Hrvatske. Molitvu je ovom prigodom predvodio policijski kapelan Ilija Jakovljević, a događaj je uveličao Puhački orkestar Grada Pule.

119. brigada HV-a je formirana 7. rujna 1991. godine i imala je svoje bojne u Puli, Rovinju, Poreču, Labinu, Pazinu i Umagu, dok je u ljeto 1995. godine u sastavu brigade ustrojena i raketno-topnička divizija koja se popunjavala na području Buzeta.

Galerija fotografija