Najbolji EU projekt - glasajte za najbolji županijski EU projekt!

Najbolji EU projekt - glasajte za najbolji županijski EU projekt!

Na portalu Jutarnji.hr je otvoren je natječaj za Najbolji županijski EU projekt te se za titulu najboljeg ove godine natječe čak 39 EU projekata. Natječaj četvrtu godinu zaredom zajednički provode Hanza Media, Hrvatska zajednica županija, portal župan.hr i Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, uz pokroviteljstvo Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Pobjednici će biti izabrani prema kategorijama:

Doprinos znanosti i inovacijama;

Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici;

Doprinos prekograničnoj suradnji;

Doprinos poduzetništvu;

Najuspješniji EU projekt prema izboru javnosti.

Istarska županija, u suradnji s Regionalnim koordinatorom Istarske županije, na natječaj je prijavila projekt GeoIST3A-Valorizacija prirodne baštine u Istarskoj županiji unapređenjem konkurentnosti turističke ponude.

Projekt GeoIST3A provodio se od studenoga 2018. do srpnja 2022. godine, s ciljem unapređenja konkurentnosti turističke ponude valorizacijom prirodne baštine na području Novigrada, Rovinja i Tara. Nositelj projekta je Javna ustanova Natura Histrica, a partneri Grad Rovinj – Rovigno i TZ Grada Rovinja. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 1.305.570,03 EUR, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 907.467,33 EUR. U sklopu projekta otvoren je Posjetiteljski centar geološkog spomenika prirode Kamenolom Fantazija, poznatiji kao Cava di Monfiorenzo – jedini geološki spomenik prirode na području Istarske županije. Posjetiteljski centar Kamenoloma Fantazija postao je jedini lokalitet u Istarskoj županiji namijenjen prihvatu šireg spektra posjetitelja, na kojem se provode stručne geološke edukacije za učenike, studente i širu zainteresiranu javnost.

Kroz projekt se unaprijedila konkurentnost turističke ponude, valorizacijom, uređenjem i prezentacijom prirodne baštine na području Grada Rovinja, izrađena je posjetiteljska infrastruktura, izvršena su geološka istraživanja područja čiji su rezultati bili temelj za geološku studiju i izradu monografije posvećene Kamenolomu Fantazija, izrađena je muzealizacija i interpretacija lokaliteta.

Projekt GeoIST3A prijavljen je unutar kategorije Doprinos lokalnoj i regionalnoj zajednici. Glasanje traje do 20. rujna 2023. godine, nakon čega će biti proglašeni pobjednici.

Pozivamo Vas da glasate za najbolji EU projekt OVDJE.

Galerija fotografija