Dan istarskog sporta: Proglašeni najbolji u 2022. godini

Dan istarskog sporta: Proglašeni najbolji u 2022. godini

Na Danu Istarskog sporta, održanom sinoć u Multimedijalnom centru u Rovinju, proglašeni su najbolji sportaši Istarske županije u 2022. godini. Najuspješniji sportaš senior je Giovanni Cernogoraz, koji nastupa u streljačkoj disciplini trap, dok je najuspješnija sportašica u kategoriji seniora Nataša Ravnić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra Poreč, a nagrade im je uručio istarski župan Boris Miletić. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Sportske zajednice Istarske županije Mladen Pavičević, županijska pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Percan, glavni tajnik HOO za programe lokalnog sporta Hrvoje Balen i gradonačelnik Rovinja Marko Paliaga. 

Glasački žiri koji se sastojao od 9 članova IO-a SSIŽ, 34 predstavnika strukovnih saveza u Istri te 12 predstavnika sportskih zajednica istarskih gradova i općina.

Najbolja muška ekipa je Malonogometni klub Stanoinvest Futsal Pula, a ženska seniorska ekipa Ženskog kuglačkog kluba Istra iz Poreča.

Najuspješnijom sportašicom s invaliditetom proglašena je Denia Novosel iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Medulin, dok je u muškoj kategoriji nagradu odnio Tomislav Bošnjak iz Rukometnog kluba Poreč.

Najuspješnijim trenerom u Istri proglašen je Dražen Puniš, izbornik mlađe seniorske reprezentacije Hrvatske i BK Istra Poreč.

Kod mlađih kategorija najuspješnijim sportašem proglašen je Tedi Leonardelli iz Jedriličarskog kluba Vega iz Pule, dok je najuspješnijom sportašicom u mlađim kategorijama izabrana Tea Peteh iz Jedriličarskog kluba Uljanik.

Najuspješnijom muškom ekipom proglašeni su U19 članovi Veslačkog kluba Istra iz Pule, dok je u ženskoj kategoriji nagrada otišla u ruke odbojkašica iz HAOK Žal Banjole.

Nagrade za životnu djelo dodijeljene su Ivanu Štigliću iz Buja, osobi koja je svoj život posvetila rukometu, Zlatku Arapoviću iz Labina koji je život također posvetio rukometu te Milanu Seadu Soldatiću, svestranom sportašu i sportskom djelatniku iz Pule.
 

Galerija fotografija