Župan Boris Miletić primio nagrađene državne prvake i prvakinje u predmetnim i sportskim natjecanjima

Župan Boris Miletić primio nagrađene državne prvake i prvakinje u predmetnim i sportskim natjecanjima

U Zajednici Talijana - Circolo, u Puli, istarski župan Boris Miletić danas je upriličio prijem za učenice i učenike državne prvakinje i prvake u predmetnim i sportskim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. i njihove mentorice i mentore. Prijem se održao za ukupno 79 učenica/ka osnovnih i srednjih škola, od toga 22 prvaka pojedinačno i 57 prvaka skupno, koji su na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima, kao i sportskim natjecanjima osvojili 1. mjesto.

Istarski župan Boris Miletić je istaknuo kako mu je iznimna čast i još veće zadovoljstvo što ima priliku čestitati uspješnim istarskim prvacima i prvakinjama, i njihovim mentorima, kako na državnim, tako i na međunarodnim natjecanjima. „Sigurno su se vremena promijenila, tehnologija se razvila, no ono što je ostalo još iz moga đačkog doba i dalje vrijedi: da bi se ostvarili uspješni rezultati, potreban je trud i zalaganje, poznato grijanje stolice za učenje i kada govorim o sportu, brojni treninzi. Biti prvi u svom razredu nije lako, a biti prvi u svome gradu i županiji još je teže, no biti prvi na državnoj i međunarodnoj razini je zaista izniman uspjeh.“ – poručio je Miletić i istaknuo kako je ulaganje u obrazovni sustav prioritet Istarske županije za čije aktivnosti je iz Proračuna osigurano više od 45% ukupnih sredstava, podsjetivši na brojne realizirane projekte poput obnove područne škole u Sv. Martinu u Nedešćini, rekonstrukcije i dogradnje Talijanske srednje škole u Bujama, izgradnje Medicinske škole u Puli, i na projekte koji su pred realizacijom poput izgradnje Talijanske osnovne škole u Novigradu i izgradnje KLIK centra u Puli.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan pridružila se čestitkama svim nagrađenim prvacima i prvakinja te je kazala kako je u školskoj godini 2022./2023. na županijskim predmetnim natjecanjima sudjelovalo 1,220 učenika i učenica, dok je na sportskim natjecanjima sudjelovalo njih 13,854 što predstavlja čak 63% svih učenika na području Istarske županije, a ove godine je po prvi puta 20 učenika sudjelovalo i u natjecanjima za učenike s intelektualnim teškoćama u razvoju.

Nagrađenim učenicima dodijeljen je prigodni bon za Nove Istarske knjižare u iznosu 150 EUR za pojedinačne prvake, a 100 EUR za one timske što je značajno povećanje od preko 80% u odnosu na prošlu godinu. Ukupno, Istarska županija je dodijelila 9.000,00 EUR za prigodne bonove.

Galerija fotografija