Položeni vijenci povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Položeni vijenci povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje jutros su u Puli na gradskom groblju "Monte Ghiro", kao i u parku Franje Josipa I. položeni vijenci u čast preminulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu. Prigodne vijence položili su Zdenko Požgain iz Koordinacija braniteljskih udruga, Janko Žužić iz Udruge HVIDRA Pula, predsjednica Udruge žena braniteljica Domovinskog rata Pula Slavica Porubić Kukal, u ime Istarske županije pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac i zamjenica gradonačelnika Pule Ivona Močenić u ime Grada Pule zajedno s ostalim predstavnicima braniteljskih udruga, policije i udruga antifašističkih boraca.

Nakon 87 dana bešćutne opsade od strane JNA i velikosrpskih postrojbi i neprekidnog granatiranja grada, obrana Vukovara slomljena je 18. studenog 1991. godine. U borbama i granatiranju poginula su 1,624 hrvatska branitelja i civila, a preko 2,500 ih je ranjeno.

U Vukovarskoj ulici na pulskom Kaštanjeru večeras će se u 18,00 sati tradicionalnim mimohodom sjećanja u organizaciji HVIDRA-e Pula obilježit Dan sjećanja na žrtve Grada heroja – Vukovara.

Galerija fotografija