Istarska županija osigurala financijska sredstva za Program produženog boravka za učenike razredne nastave

Istarska županija osigurala financijska sredstva za Program produženog boravka za učenike razredne nastave

Istarski župan Boris Miletić uručio je, u sjedištu Istarske županije u Puli, načelniku Općine Žminj Željku Plavčiću ugovor o sufinanciranju produženog boravka za osnovnoškolce. Naime, sukladno županijskom Programu produženog boravka za učenike razredne nastave (od 1. do 4. razreda osnovnih škola), Županija sufinancira 50% produženog boravka u dijelu koji se odnosi na trošak plaće i ostalih materijalnih prava radnika u produženom boravku, i to osnovnim školama čiji je osnivač, a kojima trošak plaće i ostalih materijalnih prava radnika financiraju/sufinanciraju one jedinice lokalne samouprave čiji ostvareni prihod po stanovniku za razdoblje od 1.1. do 31.12.2022. godine ne prelazi iznos od 1.320,05 EUR-a.  

Povodom uručenja ugovora istarski župan Miletić istaknuo je kako Istarska županija čak 46 % proračunskih sredstava za 2023. godinu, koji se odnose na upravna tijela Istarske županije, izdvaja upravo za Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu.  

„Veseli me što smo osiguravanjem sredstava za čak 18 osnovnih škola iz Istarske županije potvrdili kako je obrazovanje jedna od najvažnijih prioriteta ovome mandatu. Smatram kako ulaganjem u obrazovanje investiramo u budućnost, stvarajući temelje za samostalne, odgovorne građane spremne za izazove suvremenog društva. Upravo je stoga toliko važno da pratimo trendove i pravovremeno reagiramo kako bi školske ustanove kojima smo osnivači, mogle zadržati visoku ljestvicu i ostati pozitivan primjer ostalima u državi.“ – poručio je župan Miletić dodajući kako i ovim Programom Županija pruža konkretnu pomoć jedinicama lokalne samouprave.  

Načelnik Općine Žminj Željko Plavčić zahvalio se županu na snažnoj podršci u razvoju obrazovanja i odlučnoj suradnji između Županije i Općine Žminj.

Županija je za ovaj Program za prvo polugodište školske godine 2023./2024. osigurala više od 103 tisuće eura, dok je za istu namjenu za cijelu kalendarsku 2024. godinu u Proračunu osigurala više od 265 tisuća eura.

Galerija fotografija