Župan Miletić obišao dovršene investicije u Društvenom centru Pula, vrijedne preko pola milijuna eura

Župan Miletić obišao dovršene investicije u Društvenom centru Pula, vrijedne preko pola milijuna eura

Istarska županija je samo u prošloj godini u zgradu Društvenog centra Pula, u Puli, uložila gotovo 550 tisuća eura za ugradnju tri vanjska lifta, uređenje atrija i sanitarnih čvorova, a u prosincu dovršene investicije danas je obišao istarski župan Boris Miletić, zajedno s resornom pročelnicom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricijom Percan i pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem. U obilazak su župana i suradnike vodili ravnatelj Gimnazije Pula Nikola Vujačić, ravnateljica Glazbene škole Ivana Matetića - Ronjgova Pula Romana Vuksan Zuban i tajnica Strukovne škole Pula Mirela Bebek. Župan se tom prilikom upoznao i s brojnim aktivnostima i projektima koje škole provode, a susreo se i s učenicama koje su bile na praktičnoj nastavi smjera frizerka. 

Podsjetimo, Društveni centar Pula dio je projekta „Pulske srednje škole“, kojeg je Istarska županija osmislila u cilju rješavanja prostorne problematike i unaprjeđenja standarda svih srednjih škola u Puli.  Preseljenjem Industrijsko-obrtničke škole Pula na lokaciju Vidikovac oslobodili su se prostori u “Žutoj školi”, nakon čega su započeli radovi sanacije i adaptacije prostora u Društvenom centru Pula, u kojeg Istarska županija neprestano ulaže. 

Do sada je tako izvršena zamjena vanjske stolarije na uličnim i atrijskim pročeljima prizemlja, prvog i drugog kata zgrade Društvenog centra Pula, zamjena rasvjete i sanacija sportske dvorane Gimnazije Pula, te su uređene arhive Strukovne škole, Gimnazije i Glazbene škole, a kontinuirano se izvode daljnji radovi sanacije i adaptacije prostora te opremanje. Navedena ulaganja u zgradu Društvenog centra Pula iznose gotovo 2 milijuna eura.

Nakon posljednjih investicija, odnosno ugradnje tri dizala, uređenja atrija i sanitarnih čvorova u Strukovnoj školi, u ovoj godini predstoji početak radova na uređenju suterena zgrade Društvenog centra. Također, prema riječima župana Miletića, Županiju u narednom radoblju očekuju brojna ulaganja u obrazovnu infrastrukturu diljem Istre, poput dodatnih ulaganja na zgradama osnovnih škola u Marčani, Kanfanaru, Krnici, Svetvinčentu i Žminju, kao i Gospodarskoj školi Buje, Srednjoj školi Mate Blažine Labin, te Školi primijenjenih umjetnosti Pula. Najveća investicija će biti izgradnja nove školsku zgradu za Talijansku osnovnu školu u Novigradu, zajednički projekt Istarske županije, Grada Novigrada-Cittanova i Talijanske unije. 

Investicije u Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu u 2024. godini iznose 15.303.825,00 eura, odnosno 20 % ukupnih predviđenih županijskih investicija, dok za trogodišnje razdoblje iznose 46.049.825,00 eura.
 

Galerija fotografija