Župan Miletić primio uspješne mlade istarske harmonikaše

Župan Miletić primio uspješne mlade istarske harmonikaše

Istarski župan Boris Miletić upriličio je prijem za nagrađene mlade harmonikaše iz Umjetničke škole Poreč, Davida Pršurića, Luciju Janko, Erika Petrovića i Ariana Matića, koji su briljantnim nastupom pobijedili u prvoj kategoriji kvarteta na 62. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje se održalo koncem prošle godine, u Požegi.

Župan Miletić je mladim muzičarima čestitao na velikom uspjehu poručivši kako ga uvijek veseli kada iz osobe iz Istre ostvaruju velike rezultate.

„Vaš je uspjeh poticaj mladima da se bave glazbom koja je univerzalna i koja spaja ljude, a pokazuje i veliki trud koji je uložen u postizanje ovakvih sjajnih postignuća“, kazao je župan.

Ravnateljica Umjetničke škole Poreč Sanjica Sara Radetić zahvalila je županu na stalnoj potpori i podršci koju pruža Istarska županija. Učiteljica mladih harmonikaša Romina Legović kazala je, pak, kako je iznimno ponosna na trud talentiranih i predanih učenika koji, uz svoju redovnu osnovnu školu, pokazuju veliku motiviranost i u glazbenoj školi.

Tijekom susreta porečki harmonikaši su podijelili svoja iskustva s treninga i samog natjecanja, a svi su se složili kako je osim talenta za ostvarivanje rezultata na najvišoj razini potrebno i mnogo, mnogo truda.

Podsjetimo se kako su David, Lucia, Erik i Arian svojim izvrsnim nastupom u 1. kategoriji u disciplini kvarteta osvojili prvu nagradu i prvo mjesto s ostvarenih 99,60 bodova.

Galerija fotografija