Istarska županija podržava kvalitetne programe INK - Gradskog kazališta Pula

Istarska županija podržava kvalitetne programe INK - Gradskog kazališta Pula

U sjedištu Istarske županije u Puli, istarski župan Boris Miletić potpisao je ugovore o dodjeljivanju financijskih sredstava programima INK - Gradskog kazališta Pula s ravnateljicom Gordanom Jeromelom Kaić. Potpisivanju su prisustvovali pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Vladimir Torbica, umjetnički voditelj Matija Ferlin i voditelj marketing i odnosa s javnošću Marin Leo Janković iz INK - Gradskog kazališta Pula.

Istarski župan je izrazio zadovoljstvo s razvojem kulture u Istarskoj županiji te je poručio kako će Županija nastaviti sufinancirati kvalitetne kulturne projekte i programe.

„Vjerujem kako će osigurana sredstva znatno pomoći u realizaciji hvalevrijednih programa koji su usmjereni na očuvanje čakavskog narječja i daljnje razvijanje kulture u našoj Istri. Ovi će programi dodatno obogatiti kulturnu scenu našeg područja i biti izuzetno važni za promociju bogatstva naše tradicije i osoba koje su, poput Antonija Smareglie, razvijale istarsku kulturu“, kazao je župan Miletić.

Ravnateljica Jeromela Kaić je srdačno zahvalila Istarskoj županiji na kontinuiranoj potpori te se osvrnula na izazove suvremene kazališne produkcije, dok je umjetnički voditelj INK-a Matija Ferlin ukratko predstavio predstojeće programe.

Kulturni programi uključuju program Čakavska scena: Antonio Smareglia „Nozze Istriane“, koji se sufinancira s 23.000,00 EUR i program „Kazališne zime u Istri“ za koji je Istarska županija osigurala 6.000,00 EUR. Cilj projekta je privlačenje publike, suradnja s lokalnim institucijama i promocija produkcije INK - Gradskog kazališta Pula.

Galerija fotografija