Održan prijem za zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe „ŠTIT 24“

Održan prijem za zapovjedništvo Međunarodne vojne vježbe „ŠTIT 24“

U sjedištu Istarske županije u Puli, danas je održan prijem za bojnike Ivicu Kneževića, Dušana Tabulu i Ivicu Buškulića, koji su tom prilikom najavili ovogodišnji „ŠTIT 24“, međunarodnu vojnu vježbu gađanja ciljeva u zračnom prostoru. Kako su kazali, na vježbi će ove godine uz pripadnike Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjelovati i pripadnici Oružanih snaga SAD-a, Francuske, Poljske i Slovenije, a u izvođenju same vojne vježbe bit će predstavljene mnoge novine i demonstracije naoružanja.

Zamjenik istarskog župana Tulio Demetlika je, uz pročelnika Upravnog odjela za održivi razvoj Mirka Radolovića, izrazio dobrodošlicu bojnicima Hrvatske vojske te je zaželio uspješno ispunjenje ciljeva vježbe izrazivši potporu Istarske županije.

Međunarodna vojna vježba „ŠTIT“ je vojna vježba s najdužom tradicijom u Hrvatskoj vojsci, a ove će se godine održati na području vojnog poligona „119. brigade HV-a“ na Rtu Kamenjak, u vremenu od 4. travnja do 13. travnja 2024.

Provodi se s ciljem unaprjeđenja interoperabilnosti s partnerima uvježbavajući taktike, tehnike i procedure praćenja i nadzora zračnog prostora te identifikacije ciljeva i provedbe bojnih gađanja ciljeva u zračnom prostoru na malim visinama prijenosnim raketnim sustavima protuzračne obrane na imitator zračnog cilja te protuzrakoplovnim topovima na radio vođenu maketu zrakoplova.

Galerija fotografija