HTZ i TZ Istarske županije postale službeni partneri elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja

HTZ i TZ Istarske županije postale službeni partneri elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja

Rukometna liga prvaka Machineseeker EHF Champions League stiže u Hrvatsku i to zahvaljujući njihovoj suradnji s dva nova partnera – Hrvatskom turističkom zajednicom i Turističkom zajednicom Istarske županije. Riječ je o suradnji uspostavljenoj uoči početka dijela sezone koji se odigrava u 2024. godini, suradnja obuhvaća dvije sportske sezone, a ovime su HTZ i TZ Istre postali službeni destinacijski partneri ovog elitnog europskog klupskog rukometnog natjecanja kojeg organizira Europska rukometna federacija.

„Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Istarske županije na naše elitno muško klupsko rukometno natjecanje. Uz obje zajednice kao novim partnerima, cilj nam je postaviti nove sponzorske trendove, a kako su oba partnera već bila uključena u rukomet, sigurni smo da će suradnja u budućnosti samo jačati”, izjavio je David Szlezak, direktor marketinga EHF-a.

Prestižnim sportskim partnerstvom hrvatski turizam dobiva posebne prednosti od niza prava u Machineseeker EHF Ligi prvaka, osiguravajući značajnu vidljivost na svim utakmicama, kao i digitalnu prisutnost na portalu eurohandball.com i EHFTV-u, OTT platformi Europske rukometne federacije (EHF).

„Suradnja s Europskom rukometnom federacijom predstavlja odličan način dodatne promocije Hrvatske kao atraktivne turističke destinacije na brojnim inozemnim tržištima, ali i kao destinacije koja svojom raznolikom ponudom i kvalitetnom infrastrukturom dokazano može biti domaćinom velikih međunarodnih sportskih događanja. Ovom suradnjom i domaćinstvom dugoročno osnažujemo turistički identitet, kako Istre, tako i Hrvatske u cjelini. Ovime će naša zemlja ponovno biti u fokusu sportske, ali i turističke javnosti, a tu je i uvijek značajna vidljivost i promocija s posebnim naglaskom na naša najvažnija inozemna tržišta obzirom da se utakmice europske lige igraju u čak 19 zemalja. Siguran sam kako će svi sudionici iz Istre i Hrvatske ponijeti samo lijepa sjećanja i želju za ponovnim dolaskom u našu zemlju“, izjavio je direktor HTZ-a Kristijan Staničić.

Liga prvaka Machineseeker EHF za rukometaše predstavlja premium natjecanje europskog klupskog rukometa u kojem se natječu najbolje europske rukometne momčadi.

Da je Istra kao destinacija vrhunske ponude već prepoznata i po iznimnoj paleti sportskih doživljaja potvrdio je istarski župan Boris Miletić: „Sport i turizam su dvije grane koje se savršeno nadopunjuju, što svakako potvrđuju brojne manifestacije i svjetska sportska natjecanja čiji su domaćini bili istarski gradovi. I ovim novim, danas sklopljenim partnerstvom, Istra će dobiti na još većoj vidljivosti i prepoznatljivosti te se dodatno pozicionirati kao sportska destinacija i destinacija za aktivni odmor. Ujedno ovo vidimo kao potvrdu da Istra itekako zaslužuje titulu Europske regije sporta koju ćemo ponosno nositi 2025. godine“.

„Ovo je vrsta suradnje kojom Istra uspješno umrežuje svoje komparativne prednosti s ključnim i globalno prepoznatljivim brendovima zbog čega su posljednjih godina sklopljena značajna strateška partnerstva. Pritom smo iznimno ponosni na sportsku orijentaciju naše regije i to ne samo kao domaćini sportskim spektaklima i vrhunskim sportašima na kondicijskim pripremama u našim destinacijama, već i kroz suradnju s TOP brendovima, a koju sada nastavljamo kroz novo uzbudljivo partnerstvo. Prestižna suradnja uključuje  gradove Poreč i Umag kao kolijevke rukometnih i sportskih destinacija", naglasio je direktor Turističke zajednice Istre Denis Ivošević.

U ime Grada Poreča-Parenzo gradonačelnik Loris Peršurić izjavio je: „Poreč je grad sporta. Poreč i Porečani žive sport svaki dan, a rukomet u svemu tome igra veliku ulogu. Posebno moram istaknuti svjetsko i europsko prvenstvo u rukometu nakon kojih je vrlo uspješna suradnja s Hrvatskim rukometnim savezom dodatno ojačala. Hrvatska rukometna reprezentacija nam se redovito vraća na pripreme, tu je i klupski rukomet te generacije mladih rukometašica i rukometaša.“

„Grad Umag ove godine obilježava 70 obljetnicu rukometa na svom području te je svakako nagrada, čast i privilegija biti dio projekta kojim se rukomet brendira i veže za grad Umag, Poreč, Istru i naravno Hrvatsku“, istaknuo je u osvrtu na novo partnerstvo gradonačelnik Vili Bassanese te zaključio: „Ovaj hvalevrijedan projekt je upravo najbolji sinergijski primjer gdje se spajaju turizam i vrhunski sport.“

Galerija fotografija