Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2024. godini

Istarska županija je objavila Javni poziv za dodjelu potpora u okviru Programa poticanja turističkih manifestacija u 2024. godini, s ciljem ravnomjernog razvoja Istre i stvaranja cjelovitog iskustva Istre kao turističke destinacije, te razvoja turistički manje razvijenih područja Istre, održivog razvoja turizma temeljenog na kvaliteti usluge i autentičnim sadržajima, razvoja cjelogodišnjeg turizma, razvoja kulturnih i i prirodnih resursa u funkciji turizma i zelene tranzicije. Programom se potiče razvoj turističkih manifestacija kroz 2 mjere:
 
MJERA A: POTICANJE TURISTIČKIH TOP MANIFESTACIJA
 
Kroz ovu mjeru potiču se turističke Top manifestacije regionalnog, nacionalnog i međunarodnog značaja koje privlače veliki broj posjetitelja i motiv su dolaska u Istru, koje njeguju kulturne i tradicionalne vrijednosti Istre i koje se održavaju u periodu od 01. listopada do 30. svibnja
 
MJERA B: POTICANJE MANIFESTACIJA NA TURISTIČKI MANJE RAZVIJENIM PODRUČJIMA
 
Kroz ovu mjeru potiču se turističke manifestacije regionalnog karaktera na turistički manje razvijenim područjima Istre koje njeguju kulturu i tradiciju Istre.
 
U proračunu Istarske županije je za provedbu ovog Programa predviđeno ukupno 75.000 Eura, a prihvatljivi prijavitelji za obje mjere su Jedinice lokalne samouprave s područja Istarske županije, dok su za TOP manifestacije prihvatljivi i gospodarski subjekti. Javni poziv je otvoren do iskorištenja raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2024. godine.
 
Klikom na sljedeće poveznice možete se registrirati kako bi mogli izvršiti online prijavu na odabranu mjeru: