Župan Miletić upriličio prijem za Uljaru Chiavalon

Župan Miletić upriličio prijem za Uljaru Chiavalon

Istarski župan Boris Miletić upriličio je danas prijem za poznatog vodnjanskog maslinara Sandija Chiavalona povodom proglašenja uljare Chiavalon najboljim oleoturizmom u Europi. Titulu su osvojili na dodjeli prestižnih nagrada „Il Magnifico“, održanoj u Firenci 13. ožujka, a namijenjena je najboljim proizvođačima ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Europi. 

Župan Miletić čestitao je Chiavalonu i svim djelatnicima uljare na velikom uspjehu istaknuvši kako je maslinarstvo uvelike doprinijelo promociji naše regije. 

„Vi ste bili među pionirima kada govorimo o proizvodnji ekstra djevičanskog maslinovog ulja u Istri i iza ovog, ali i svih prethodnih priznanja stoji veliki trud i rad. Drago mi je što se danas sve više ljudi bavi ovom granom poljoprivrede, a posebno veseli što imamo i dosta mladih maslinara. Ponosni smo na vas, ali i na činjenicu da smo i van granica Hrvatske nadaleko poznati po vrhunskoj kvaliteti naših maslinovih ulja“, istaknuo je župan. 

Zahvalivši se županu na lijepim riječima i čestitkama, maslinar Sandi Chiavalon je rekao da su ostali iznenađeni jer se radi o novoj nagradi, koja je upravo ove godine po prvi put dodijeljena. 

„Žiri je napravio analizu svih gospodarstava i kako su rekli, naše je daleko iznad svih te su poručili ostalim proizvođačima da nas posjete i da vide kako se to radi u Istri, na što smo svakako bili ponosni“, kazao je Chiavalon.  
 

Galerija fotografija