Istarska županija nastavlja podupirati rad klubova studenata

Istarska županija nastavlja podupirati rad klubova studenata

U sjedištu Istarske županije, u Puli, istarski župan Boris Miletić potpisao je ugovore s predsjednicima Klubova istarskih studenata u Zagrebu i Rijeci, te onim novoosnovanog Kluba studenata u Puli, ukupne vrijednosti u iznosu od 17.275,00 EUR.

Obraćajući se prisutnima, župan Miletić je istaknuo kako su mu obrazovanje, zdravstvo i socijalna skrb prioriteti, što potvrđuju konkretna financijska sredstva koje Županija usmjerava u navedena područja.

„Drago mi je što smo u mogućnosti financijski podupirati rad vaših klubova, a posebno me veseli što od ove godine imamo i jedan novi Klub sa sjedištem u Puli. Mislim da su se uvjeti studiranja u posljednjih 30-tak godina u Hrvatskoj značajno poboljšali, posebno po pitanju studentskog standarda i onoga što sveučilišta i studentski centri nude svojim studentima“, kazao je župan Miletić, posjetivši da Županija dodjeljuje i studentske stipendije u tri kategorije.

Pročelnica Upravnog odjela za talijansku nacionalnu autohtonu zajednicu, nacionalne manjine i mlade Tea Batel kazala je kako je jedan od ciljeva novog Kluba studenata Istre, sa sjedištem u Puli, promoviranje kulture, posebitosti i tradicije Istre, kako bi se s istima upoznali i studenti koji dolaze iz drugih županija i država.

„Naš je Upravni odjel na usluzi i raspolaganju svim studentima za sve potrebe koje imaju, a ponosni smo i što tradicionalno financijski podržavamo Istrijadu, susret studenata iz Istre koji studiraju na sveučilištima u Zagrebu i Rijeci“, kazala je pročelnica Batel i poručila predsjednicima Klubova studenata da za svaku svoju inicijativu ili program uvijek mogu doći u Županiju koja će im pružiti punu potporu.

Predsjednik Kluba studenata Istre „Mate Balota“ iz Zagreba Žan Vido i predsjednik novoosnovanog Kluba studenata Istre iz Pule Arian Vrančić zahvalili su se županu na financijskoj potpori pri radu klubova, a posebno pri organizaciji Istrijade. Zahvale na dodijeljenim sredstvima uputila je i predsjednica Kluba studenata „Istarski klub“ Rijeka Eva Radovčić.

Istarska županija je za 2024. godinu izdvojila financijska sredstva u iznosu od 6.637,50 EUR namijenjenih za Klub studenata Istre „Mate Balota“ Zagreb i jednaka sredstva od 6.637,50 EUR za Klub studenata „Istarski klub“ Rijeka, dok je za, ove godine osnovan, Klub studenata Istre osigurano 4.000,00 EUR.

Galerija fotografija