Odabran izvođač radova za dogradnju matične zgrade Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula

Odabran izvođač radova za dogradnju matične zgrade Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula

Kapitalni projekt dogradnje i rekonstrukcije Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula trenutno je najveća, a ujedno i najznačajnija investicija na području socijalne skrbi Istarske županije. Nakon što su koncem rujna prošle godine započeli radovi na rekonstrukciji depandanse Doma u Mažuranićevoj ulici, sve je bliži i početak građevinskih radova na matičnoj zgradi u Krležinoj ulici. Naime, nakon provedenog postupka javne nabave, za izvođača radova odabrana je tvrtka Radnik d.d. iz Križevaca.

Pristiglo je ukupno sedam ponuda, od kojih dvije međunarodne, što potvrđuje veliki interes građevinskih tvrtki za sam projekt. Vrijednost odabrane ponude je konkurentna te iznosi 8.553.093,89 EUR-a (bez PDV-a), što je znatno niže u odnosu na procijenjenu vrijednost od 10 milijuna eura (bez PDV-a). Predviđeno trajanje radova je 19 mjeseci od dana uvođenja u posao, a čiji će točan datum biti uskoro poznat. Zbog kompleksnosti samog projekta nužno je odraditi još nekoliko predradnji, među kojima je i priprema regulacije prometa u Krležinoj ulici.

Danas Dom u Krležinoj ulici raspolaže s kapacitetom od 153 mjesta, a nakon dogradnje bit će na raspolaganju 241 mjesto, odnosno kapacitet se povećava za 48 smještajnih jedinica (soba) i 88 kreveta (korisnika). Pri okončanju projekta više neće biti trokrevetnih soba. U novom djelu zgrade bit će isključivo dvokrevetne sobe (56 dvokrevetnih soba), svaka soba će imati svoje kupatilo, a svaki kat će imati dnevni boravak s kuhinjicom. U dijelu koji nije predmet dogradnje ostaju 83 sobe, od toga 37 jednokrevetnih i 46 dvokrevetnih.

Podsjetimo, projekt zajednički i u jednakim omjerima sufinanciraju Istarska županija i Grad Pula.

Galerija fotografija