Regionalni razvojni forum na temu obrazovanja krajem travnja u Zagrebu

Regionalni razvojni forum na temu obrazovanja krajem travnja u Zagrebu

Hrvatska zajednica županija, u suradnji s tvrtkom Lider Media i Zakladom Konrad Adenauer, organizira regionalni razvojni forum „Obrazovanje u fokusu“, a koji će se održati 24. travnja 2024. godine, u zagrebačkom hotelu Sheraton. 

Tema Foruma je primjena novih tehnoloških alata u obrazovnom sustavu, ali bit će govora i o unaprjeđenju i prilagodbi cjelokupnog sustava novim okolnostima. Prije svega, to su digitalizacija i umjetna inteligencija koje prožimaju sve vidove djelovanja pa tako i obrazovanja. Na konferenciji će sudjelovati župani te pročelnice/i županijskih odjela zaduženih za obrazovanje, predstavnici škola i obrazovnih institucija te specijalisti za ovo područje. 

Gostujući predavači su Keith Quille s Tehnološkog Sveučilišta u Dublinu, koji će govoriti o upotrebi umjetne inteligencije u učionici i Helen Arus iz estonske Agencije za kvalitetu obrazovanja, koja će govoriti o estonskom sustavu obrazovanja koji je pri vrhu u Europi. 

Na okruglom stolu „Može li današnji obrazovni sustav odgovoriti na izazove budućnosti" sudjelovat će:

  • Boris Mieltić,  župan Istarske županije
  • Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije
  • Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije, Boris Miletić
  • Mato Lukić, zamjenik župana koji obnaša dužnost župana Osječko-baranjske županije,

Županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin sudjelovat će na okruglom stolu o tome kako digitalizacija i umjetna inteligencija mogu unaprijediti obrazovanje. 

Program Foruma dostupan je OVDJE. Sudjelovanje je besplatno uz obaveznu PRIJAVU

Više informacija potražite u sljedećim člancima: 

   

Galerija fotografija