U Zadru svečano uručen Sporazum o provedbi teritorijalne strategije razvoja otoka Istarske županije

U Zadru svečano uručen Sporazum o provedbi teritorijalne strategije razvoja otoka Istarske županije

Svečano uručivanje Sporazuma o provedbi teritorijalnih strategija razvoja otoka između sedam obalno-otočnih županija u Republici Hrvatskoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU održano je danas u Zadru. 

Sporazume su obalno-otočnim županijama uručili predsjednik Vlade Repulike Hrvatske Andrej Plenković te ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić, a u ime Istarske županije sudjelovale su zamjenica župana Jessica Acquavita i ravnateljica Javne ustanove Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove Ivana Dragišić.

Za projekte ulaganja u obnovu i revitalizaciju objekata kulturne baštine i kulturno-turističkih lokacija, te ulaganja u energetsku učinkovitost i poticanje korištenja obnovljivih izvora energije na otočju Brijuni, Istarskoj je županiji dodijeljeno ukupno 4,9 milijuna EUR bespovratnih sredstava iz ITP-a. 

Teritorijalna strategija razvoja otoka Istarske županije jedan je od dodataka županijskog Plana razvoja za razdoblje 2022. - 2027. godine, kojim se pruža potpora integriranom teritorijalnom razvoju istarskih otoka te se stvaraju preduvjeti za provedbu Integriranog teritorijalnog programa 2021. - 2027. (ITP). ITP je namijenjen rješavanju specifičnih problema i izazova hrvatskih otoka i kroz njegovu provedbu primjenjivat će se multi-tematski i multi-sektorski pristup otočnom razvoju u svih 7 obalno-otočnih županija.


 

Galerija fotografija