?upan Jakovčić sa suradnicima u Irskoj

?upan Jakovčić sa suradnicima u Irskoj

U sklopu boravka u Republici Irskoj istarski je župan Ivan Jakovčić, sa suradnicima Darkom Lorencinom, članom Poglavarstva za međunarodnu i međuregionalnu suradnju i Orianom Otočanom, pročelnikom Kabineta župana, jučer (19. svibnja) posjetio regiju Kerry.

U razgovorima na više razina, s predstavnicima te irske regije istarsko je izaslanstvo razgovaralo o međuregionalnoj suradnji. Istaknuta je sličnost dviju regija, stoga su za Istarsku županiju dragocjena irska iskustva u regionalnom razvoju, osobito u korištenju europskih fondova. Irska je to dobro znala iskoristiti, pa je primjena takvih iskustava za Istarsku županiju od iznimne važnosti.

Večeras se u Dublinu otvara izložba "James Joyce u Puli", na kojoj će župan Jakovčić oživjeti sjećanja na vrijeme prije sto godina, kada je veliki irski pisac radio kao profesor engleskog jezika u Puli.

Organizira se i istarska večer, na kojoj će biti predstavljene posebnosti istarskog kulinarstva. Tim će događajima prisustvovati parlamentarna izaslanstva Irske i Hrvatske, predvođena njihovim predsjednicima Rory O'Hanlonom i Vladimirom Šeksom.