Priopćenje za javnost

Priopćenje za javnost

Program razvitka golfa, analiza tijeka turističke sezone, koncepcija za pripremu naredne sezone, prijedlog Zakona o turističkim zajednicama i njihov rad, te program kreditiranja obiteljskog hotelijerstva, bile su glavne teme današnjeg razgovora državnog tajnika za turizam Zdenka Mičića i pomoćnika ministra Roberta Pendea i Roberta Baćca sa članom Poglavarstva Istarske županije za turizam i ruralni razvoj Veljkom Ostojićem, u nastavku posjeta izaslanstva Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Istarskoj županiji. Sastanak je održan nakon potpisivanja Ugovora o koncesiji za izgradnju golf igrališta Marlera, a potpisali su ga ministar Božidar Kalmeta i koncesionar Dražen Ladić, u nazočnosti istarskog župana Ivana Jakovčića i ližnjanskog načelnika Srećka Ševrlice.

Kroz program resornog ministarstva pod nazivom "Poticaj za uspjeh" u proteklih je godinu i pol u Istarskoj županiji dodijeljen 21 kredit u ukupnom iznosu od 36,5 milijuna kuna. Riječ je o poticajima za izgradnju obiteljskih hotela manjeg kapaciteta, ali visoke kvalitetne usluge i izvorne tradicijske ponude, istaknuo je državni tajnik Mičić.

U prostornom planu Istarske županije predviđene su 22 lokacije za izgradnju golf igrališta, naveo je Ostojić i dodao kako se broj lokacija može i dalje povećavati. Također, istaknuo je da se u Istri intenzivno radi na realizaciji golf projekta na trenutno devet lokacija.

Služba za odnose s javnošću