Istarska ?upanija na sajmu u Bjelovaru

Istarska ?upanija na sajmu u Bjelovaru

Istarska županija je  županija partner 12. međunarodnog stočarskog, gospodarskog i  obrtničkog sajma, što  se od 3. do  5. rujna 2004. godina održava u Bjelovaru. Nizom grupnih i specijaliziranih izložbi  istarski će proizvođači  predstaviti vrhunske poljoprivredne proizvode od  maslinovog ulja, vina, istarskog pršuta i sira, proizvoda od tartufa do  ribljeg programa te ekoloških i autohtonih  bio proizvoda. 

Poseban program sajma čini izložba stoke, na kojoj će sudjelovati i pet uzgajivača istarskog autohtonog goveda.

U sklopu predstavljanja Istarske županije na sajmu, istarski župan Ivan Jakovčić zajedno sa svojim kolegom bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom priređuje prigodnu večer uz degustaciju istarskih jela i vina.

Pokrovitelj 12. međunarodnog stočarskog, gospodarskog i obrtničkog sajma je ministar poljoprivrede Petar Čobanković, a organizator Bjelovarski sajam i Hrvatski stočarski centar. Kao suorganizatori iz Istarske županije, kao županije partnera, pojavljuju se Savez uzgajivača istarskog goveda, Obrtnička komora Istarske županije, HGK-Županijska komora Pula, Vinistra, Bioistra, Veleučilišta u Rijeci i Odjel za poljoprivredu Poreč.