Oriano Otočan na seminaru Akademije za politički razvoj Vijeća Europe

Oriano Otočan  na seminaru Akademije za politički razvoj Vijeća Europe

Pročelnik Kabineta župana Istarske županije Oriano Otočan boravit će od 16. do 21. studenoga 2004. godine u Strasbourgu, gdje će sudjelovati u radu seminara Akademije za politički razvoj Vijeća Europe s temom "Europske integracije - činjenice i buduće perspektive za Hrvatsku i jugoistočnu Europu". Riječ je o završnom seminaru prve generacije Akademije za politički razvoj u Hrvatskoj, čijih je 30 polaznika odabrano iz raznih područja djelatnosti (gospodarstva, medija, pravosuđa, civilnog društva, političkih stranaka i javne uprave), a Otočan je jedini sudionik iz Istarske županije.

Akademija je u Hrvatskoj utemeljena 2004. godine u okviru programa Vijeća Europe, a u prethodnim su seminarima obuhvaćene teme iz područja javnog djelovanja, civilnog društva, političke teorije i prakse, novinarstva, tranzicije i gospodarstva.

U sklopu završnog seminara u Strasbourgu predviđeni su posjeti brojnim institucijama i susreti s predstavnicima Vijeća Europe, Europskog parlamenta, francuske Nacionalne škole za javnu administraciju (ENA), Europskog suda za ljudska prava te ARTE - europskog TV kanala.