Tulio Demetlika novi predsjednik Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji

Tulio Demetlika novi predsjednik  Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji

Na čelu Gospodarsko-socijalnog vijeća Istarske županije u idućem će jednogodišnjem mandatu biti Tulio Demetlika, član županijskog Poglavarstva zadužen za održivi razvoj. Tako su na današnjoj sjednici (13. lipnja) jednoglasno odlučili partneri u Gospodarsko-socijalnom vijeću - predstavnici sindikalnih središnjica, Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Rijeka i Istarske županije. Tu dužnost preuzima od Jasne Kulušić, koja je i prethodnom mandatu, za predsjednicu izabrana iz redova Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Rijeka.

Na sjednici je prihvaćen i potpisan Sporazum o osnivanju Gospodarsko-socijalnog vijeća u Istarskoj županiji, kojim se uređuju prava i dužnosti, radi uspostave tripartitnog dijaloga u cilju zaštite i promicanja interesa i prava radnika i poslodavaca. Prihvaćen je i Poslovnik o radu, te dogovoreno da se na idućoj sjednici izaberu dva potpredsjednika, iz redova sindikata i poslodavaca, te tajnik Vijeća.

Kako je dogovoreno na slijedećem će se sastanku raspravljati o turističkoj sezoni i privatizaciji u Uljaniku, a na sjednici Županijske skupštine o pravima i zaštiti radnika.