Pula: Predstavnici "Bollywooda" kod župana Jakovčića

Pula: Predstavnici "Bollywooda" kod župana Jakovčića

Dev Anand, jedan od najpoznatijih indijskih producenata i glumaca, predvodi ekipu najplodnije svjetske filmske industrije "Bollywood", koja od 16. do 21. lipnja 2006. godine boravi u Hrvatskoj. U tom će vremenu razgledati potencijalne lokacije za snimanje indijskih filmova na području Zagreba, NP Plitvička jezera, Opatije, Pule, Motovuna, Rovinja, Poreča, NP Brijuni...

U sklopu inspekcijskog putovanja, goste je primio u ponedjeljak, 19. lipnja 2006. godine, istarski župan Ivan Jakovčić sa suradnicima. U kratkom je razgovoru Dev Anand iznio svoje prve dojmove o Hrvatskoj, zemlji koja je za daleku Indiju prilično nepoznata, i zato vrlo zanimljiva. Župan Jakovčić informirao je uglednog gosta o filmskim manifestacija koje se održavaju u Istarskoj županiji - o smotri nacionalnog filma u Puli, te o motovunskom filmskom festivalu.

Kako bi predstavnici "Bollywooda" dobili što više informacija o Istri, župan im je Jakovčić darovao tri monografije - dvije o Istri i jednu o otočju Brijuni, s nadom da će pomoći kod odabira neke od potencijalnih lokacija za snimanje filma.