Pula: Predsjednik Kineskog sveučilišta posjetio Istarsku županiju

Pula: Predsjednik Kineskog sveučilišta posjetio Istarsku županiju

Predsjednik Kineskog sveučilišta za vanjske poslove u Pekingu, NJ.E. Wu Jianmin, posjetio je u nedjelju, 2. srpnja 2006. godine, Istarsku županiju. Uglednog su gosta i njegovog domaćina, ravnatelja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, Petra Turčinovića, primili u sjedištu Poglavarstva Istarske županije podžupan Marin Brkarić, član Poglavarstva zadužen za međunarodnu suradnju i europske integracije Oriano Otočan, i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina. Oni su istaknuli dosadašnju dobru suradnju s kineskim pokrajinama Yunnan i Zhejiang, što bi trebao biti putokaz za uspostavu dobrih odnosa i s drugim kineskim pokrajinama.

Ugledni je kineski gost pohvalio takvu suradnju, i složio se da u tom pravcu treba i dalje produbljivati odnose, tim više što Hrvatska u Kini nije dovoljno poznata.

Poslije kratkog zadržavanja u Puli, Wu Jianmin je posjetio Brijune, gdje će sa zadovoljstvom pogledati, kako je istaknuo, ona mjesta gdje se stvarala povijest nesvrstanih. Pritom je istaknuo veliki doprinos Josipa Broza Tita, kojega u Kini poštuju i gdje je uvijek bio dobrodošao.