Pula: Predstavnici istarskih branitelja kod župana

Pula: Predstavnici istarskih branitelja kod župana

Istarski je župan Ivan Jakovčić primio danas izaslanstvo ISTARSKE UDRUGE DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA (IUDDRH). Predsjednik Udruge Vladimir Gašparini upoznao je župana sa stanjem braniteljskih udruga proizašlih iz domovinskog rata, kojih u Istarskoj županiji ima dvadesetak, te o planovima i programom rada u neposrednom razdoblju.

Budući da u Istarskoj županiji ima 12.000 branitelja, potrebno je poraditi na boljem organiziranju i kvalitetnijoj skrbi za svakog od njih. S obzirom na veliki broj udruga, najoptimalniji način rada s tako velikom populacijom je stvaranje Saveza udruga na razini županije. Gašparini je predložio da se osnuje pri Istarskoj županiji Odjel za branitelje domovinskog rata i borce NOR-a. Župan Jakovčić je istaknuo kako su to realni zahtjevi, te će ih razmatrati Poglavarstvo i Skupština Istarske županije.

Posebno je bilo riječi o načinu kako da branitelji iz Istarske županije dođu do dionica. Jedna od mogućnosti je formiranje fonda na razini Istarske županije, čiji bi dioničari bili branitelji. Župan Jakovčić je predložio da se razmotri mogućnost korištenja dionica posredstvom Istarske razvojne agencije.